POGIBIJA PILOTA CESNE KOD DOBOJA: Život je posvetio letenju i porodici

Kolege o nastradalom Nikoli Aćimoviću

POGIBIJA PILOTA CESNE KOD DOBOJA: Život je posvetio letenju i porodici

Crna Hronika -
Bio je izuzetan čovek, uvek vedar i dobro raspoložen, kaže prijatelj Dejan Benda

BEOGRAD - Letenje je bilo njegov život, bio je jedan od mlađih pilota s najviše iskustva. Ceo život posvetio je pilotiranju i svojoj porodici.Ovim rečima kolege i prijatelji opisuju beogradskog pilota Nikolu Aćimovića (47), koji je pre dva dana nastradao na planini Ozren u Republici Srpskoj kad se srušio avion „cesna golden igls „ koji je iz vazduha vakcinisao lisice protiv besnila. U avionu su, pored Aćimovića, bili pilot Jaroslav Hartman i Stefan Stevanović, ali su, srećom, obojica preživeli.

Udarili u brdo... Ostaci srušenog aviona
Udarili u brdo... Ostaci srušenog aviona

Živeo u MirijevuKolege o Aćimoviću imaju samo reči hvale.- Izuzetno mi je teško da pričam o njemu jer je on bio zaista izuzetan čovek. Uvek vedar i dobro raspoložen - kaže Dejan Beda.On dodaje da je Nikola imao planove za budućnost.- Osnovao je Kraljevski vazduhoplovni klub „Soko“, koji se bazira na srpskoj tradiciji i u kome smo zajedno radili, a imao je ideju i da napravi neki biznis. Uglavnom je leteo za poljoprivredne potrebe, a povremeno je bio angažovan i na bacanju mamaca u Crnoj Gori, Bosni... - kaže naš sagovornik i objašnjava da ne zna kako je došlo do tragedije, ali da pretpostavlja da su na nju uticali loši vremenski uslovi.Aćimović je s porodicom živeo u Mirijevu, gde su se juče okupili mnogobrojna rodbina i prijatelji kako bi izjavili saučešće.Ostavio sina i ćerku- Niko nam još uvek ništa nije rekao. Čekamo zvanične informacije o pogibiji mog muža. Verujte mi, u šoku sam, ne mogu da pričam - bilo je sve što nam je rekla Vesna, supruga nastradalog pilota Aćimovića.Komšije o porodici Aćimović kažu sve najbolje.- Vesna i Nikola su imali divan brak i divnog sina i ćerku. Sve nas je pogodila ova tragedija - rekao je jedan od komšija.

Nisu u opasnostiHARTMAN IDE NA VMA, STEVANOVIĆ OTPUŠTENU dobojskoj bolnici su nam rekli da Jaroslav Hartman treba da bude prebačen na VMA u Srbiju.- Pacijent je primljen s teškim povredama grudnog koša. Njegovo stanje je sada stabilno i nije životno ugrožen. Očekujemo da će u toku dana biti prebačen u Srbiju - rekli su nam juče po podne u dobojskoj bolnici.Treći član posade, Stefan Stevanović, otpušten je iz bolnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track