(KURIR TV) REKETAŠI PALI U UŠĆU: Biznismenu iznudili 60.000 evra, pretili i ubistvom porodice!

Kriminalna grupa uhapšena u tržnom centru

(KURIR TV) REKETAŠI PALI U UŠĆU: Biznismenu iznudili 60.000 evra, pretili i ubistvom porodice!

Crna Hronika -
Beogradskom biznismenu Nenadu V. (41) četvorica iznuđivača do sada uzela 60.000 evra, preteći da će ubiti njega i porodicu. Nedavno mu kao opomenu bacili eksploziv na automobil

BEOGRAD - Četvoročlana kriminalna grupa uhapšena je pod sumnjom da je od biznismena Nenada V. (41) iz Beograda iznudila preko 60.000 evra!

Reketaši su uhvaćeni u spektakulatnoj akciji policije u kafiću Tržnog centra „Ušće“, kada im je Nenad V. predao 10.000 evra i 13.600 dolara!

- U akciji MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena su tri državljana Crne Gore - Miroslav R. (37), Ljubiša B. (37) i Mijail R. (45), kao i Veselin V. (33) iz Kuršumlije - potvrdio je MUP.

2 Troje inspektora juri ka članu bande
2 Troje inspektora juri ka članu bande

Dobro organizovaniSpektakularna akcija trajala je svega nekoliko minuta. Na mestu hapšenja zatekli su se mnogobrojni posetioci tržnog centra, koji su bili šokirani onim što se događalo u kafiću.- Nenad V. i reketaši sastali su u „Ušću“. Sedeli su u kafiću i u trenutku kada su preuzeli novac od uplašenog čoveka, policajci su skočili na njih i stavili im lisice - navodi naš sagovornik iz istrage.Osumnjičena četvorka, kako je potvrdila juče policija, Nenadu V. već duže je pretila i do sada su mu iznudili preko 60.000 evra, a tražili su da pripremi još 50.000 evra.- Pretili su da će, ako im ne da novac ili ih prijavi policiji, da ubiju i njega, ali i članove njegove porodice. Pored novca koji su mu već uzeli, tražili su da im spremi još 50.000 evra. Da se ne šale, pokazali su mu 28. avgusta, kada su na parkingu u Mirijevu bacili bombu na njegov automobil „folksvagen polo“, a u požaru je uništen i „fijat“, koji je bio parkiran pored - kaže izvor Kurira iz istrage.

3 Akcija gotova, sva četvorica uhapšena
3 Akcija gotova, sva četvorica uhapšena

Nije iz kriminalnog miljeaDa je reč o ozbiljnoj kriminalnoj grupi, čija meta nije bio samo Nenad V., svedoči činjenica da su osumnjičeni koristili posebne telefone i iznajmljivali automobile i stanove kako ne bi bili otkriveni.- Nenad V. nema kriminalni dosije i čim mu je na „folksvagen polo“ 28. avgusta bačena eksplozivna naprava, policiji je bilo sumnjivo o čemu je reč. Istragom je utvrđeno da ovaj Beograđanin, koji se bavi transportom robe, već neko vreme trpi teror ozbiljne bande koja ga je reketirala - objašnjava on.Policija je utvrdila da upravo ova grupa stoji iza paljenja Nenadovog automobila u Mirijevu, a prema prvim informacijama, sumnja se da ga je „tipovao“ osumnjičeni Veselin V. iz Kuršumlije, koji se takođe bavi auto-prevozom.

Prošao kroz pakao... Nenad V.
Prošao kroz pakao... Nenad V.

Javite se policijiIMA JOŠ ŽRTAVAPolicija sumnja da Nenad V. nije jedini koji je bio na meti četvoročlane kriminalne grupe. Zbog toga policija moli sve građane koji su bili njihove žrtve da se jave na broj telefona PU za Grad Beograd 011/279-74-75.

Bogat dosije člana grupePOZNAT PO PUCNJAVAMAJedan od uhapšenih, Miroslav R. (37) iz Kolašina, i ranije je bio na meti policije. On je navodno saslušavan zbog ubistva vlasnika budvanskog hotela „Avala“ Dragana Bećirovića, a njegovo ime pominjalo se i u vatrenom obračunu u kom je pre nekoliko godina ranjen njegov sugrađanin.

OštećeniNE ZNAM KO MI JE ZAPALIO AUTONenad V. juče nije želeo da govori za Kurir, već je samo prekinuo vezu. Međutim, kada je krajem prošlog meseca na njegov „folksvagen polo“ bačena eksplozivna naprava, izjavio je da misli da je u pitanju greška.- To je automobil moje supruge koji se samo vodi na moje ime - rekao je tada za Kurir Nenad V. i dodao da „policija radi svoj posao“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track