TRAGEDIJA U ČIKAGU: Pijana Amerikanka (30) autom ubila Srpkinju (28) iz Topole
Foto: Printscreen Twitter

Vraćala se s rođendanske žurke

TRAGEDIJA U ČIKAGU: Pijana Amerikanka (30) autom ubila Srpkinju (28) iz Topole

Crna Hronika -
Amerikanka Marisa Kvinter svojim šervoletom pri brzini većoj od 100 kilometara na sat zakucala se u bubu koju je vozila nastradala Tijana Stanojević, a zatim je odbacila na banderu. Sa Stanojevićevom je u trenutku nesreće bio i njen dečko Miloš Marković, koji je preživeo udes

ČIKAGO - Tijana Stanojević (28) iz Topole poginula je u udesu u Čikagu kada je na “bubu” koju je vozila naleteo “ševrolet” kojim je upravljala pijana Amerikanka Marisa Kvinter (30).Od siline udara “buba” je odbačena na banderu koju je doslovno iščupala iz zemlje i oborila na kolovoz. Sa Stanojevićevom je u trenutku nesreće bio i njen dečko Miloš Marković, rodom iz Bora, koji je preživeo udes.

Nesreća se dogodila 20. septembra oko tri sata ujutru, u predgrađu Čikaga, kada su se Stanojevićeva i Marković vraćali sa rođendanske žurke. Policija je saopštila da je Stanojevićeva vozila po propisima kada je otpozadi naleteo “ševrolet” pri brzini od preko 100 kilometara na sat.

- Studirala je ekonomiju u Kragujevcu, a u Čikago je imigrirala u potrazi za boljim životom. Radila je najrazličitije poslove kako bi platila stan, ali i pomogla roditeljima, bratu i sestri koja je pre nekoliko meseci postala majka - kazala je Tijanina drugarica iz Amerike.

Po dolasku Hitne pomoći par iz Srbije je prebačen u bolnicu, dok je pijana Amerikanka s lakšim povredama ostala na mestu nesreće s policijom. Urađen je alko-test koji je pokazao da je Marisa Kvinter u krvi imala 2,38 promila alkohola.

Odvedena je u pritvor i optužena za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, uz kauciju od 300.000 dolara.

Uprkos naporima lekara da mladoj Srpkinji spasu život, ona je nakon 15 sati od nesreće preminula.

Opelo održano u crkvi Svetog Stefana Dečanskog u Čikagu

Srpska zajednica u Čikagu održala je juče opelo u crkvi Svetog Stefana Dečanskog u Čikagu kako bi odala poslednju počast nastradaloj Tijani. Kako saznajemo, zajednica je prikupila i više nego što je trebalo novca za transport tela u Srbiju koje će u Topolu pristići sredinom nedelje, piše Blic.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track