MISTERIOZNA SMRT STARICE U RIPNJU: Držao ženu u lancima, pa prijavio da je umrla
Foto: Dragana Ud

Priveden Ripanjac

MISTERIOZNA SMRT STARICE U RIPNJU: Držao ženu u lancima, pa prijavio da je umrla

Crna Hronika -
Stanoje Stančić iz Ripnja tvrdi da mu je žena Vera (75) umrla posle pada sa stepenica, ali ga je policija privela zbog sumnjivih povreda na telu starice. Komšije tvrde da se godinama iživljavao nad suprugom
1 / 7 Foto: Dragana Udovičić

BEOGRAD - Vera Stančić (75) iz Ripnja pronađena je mrtva juče ujutro u porodičnoj kući. Njen suprug Stanoje rekao je policiji da je preminula posle pada sa stepenica, ali je na njenom telu uočeno više sumnjivih povreda, pa je Stančić priveden u policiju.Kako saznajemo, Stančić je inspektorima rekao da je Vera, koja je inače poluslepa, u ponedeljak uveče ribala kupatilo i da se tada slučajno polila sonom kiselinom i pala niz stepenice.Stavio je da spava- Ispričao je da je povređenu ženu uz pomoć prijatelja stavio u krevet, pa legao da spava. Kada se ujutro probudio, Vera je bila mrtva. Međutim, policiji je bilo sumnjivo što je na lešu bilo masnica i podliva, pa će odbukcija i dalja istraga utvrditi šta se zaista dogodilo - kaže za Kurir izvor blizak istrazi.

On dodaje da je u ovoj porodici nekoliko puta prijavljivano nasilje.- Policija je ranije intervenisala, ali je Vera uvek pričala da se povredila usled pada - rekao je naš sagovornik.Komšije porodice Stančić juče su bile potresene zbog smrti nesrećne Vere.- Jadna žena, namučila se. Stanoje ju je tukao i maltretirao godinama. Držao ju je vezanu lancem za gelender, tako da je mogla da ode samo do kupatila. Svašta joj je govorio, vređao je i čak izbacivao bez odeće u dvorište. Pre nekog vremena, Vera je uspela da se odveže. S lancem oko noge bežala je od kuće. Međutim, Stanoje ju je stigao i vratio kući. Od tada smo je retko viđali - pričaju komšije.Psihički problemiPrema njihovim rečima, problemi u porodici Stančić traju dugo.- Oni su do pre nekoliko godina živeli u Parizu sa sinovima i unučićima. Čak i tamo ju je maltretirao, pa su se vratili ovde. Policija ih je nebrojeno puta odvodila i uvek vraćala zajedno. On je svima govorio da je Vera kurva. Pričao je po komšiluku da sa sinovima Vlastom i Radišom ne govori zbog Vere. Čak je jednog sina optužio da je podvodio majku - kažu komšije.Oni ističu da se Stanoje zbog psihičkih problema ni sa kim u komšiluku nije družio.- Lečio se godinama, a pričalo se da je i u Parizu bio na terapijama. Nećemo nikoga da optužujemo, istraga će pokazati da li je on doprineo Verinoj smrti - ističu u komšiluku.

Komšije o StančićuDA SU GA RANIJE ODVELIKomšije porodice Stančić juče su nemo posmatrale dok je policija odvodila Stanoja.- E, da je bilo sreće da su ga odveli ranije. Koliko sam samo puta slušao kuknjavu iz njihovog doma. Samo je bilo pitanje dana kada će se nešto ovako dogoditi, ko zna od čega je jadna Vera umrla - rekao nam je sused Stančićevih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track