UŽASNA SMRT: Zatrpala ih zemlja dok su postavljali cevi za vodovod!

Tragedija u selu Šljivova kod Krupnja

UŽASNA SMRT: Zatrpala ih zemlja dok su postavljali cevi za vodovod!

Crna Hronika -
Dobrivoje Živanović (47) i Zoran Ranković (25) poginuli u kanalu u kom su radili, Milan Stefanović (44) izašao nekoliko minuta pre nego što se obrušio odron

KRUPANJ - Zoran Ranković (25) i Dobrivoje Živanović (47), obojica iz sela Šljivova kod Krupnja, poginuli su juče oko 10 sati kad se na njih obrušila veća količina zemlje dok su radili na izgradnji vodovoda. Kako saznajemo, Ranković i Živanović nalazili su se u kanalu koji su čistili od zemlje da bi postavili vodovodne cevi kad su ih zatrpali zidovi iskopine.Nije im bilo spasaNastradali su zajedno s komšijom Milanom Stefanovićem (44) gradili vodovod za 12 kuća u zaseoku Stefanovići, među kojima su bili i njihovi domovi. Oni su nameravali da manje cevi zamene većim jer im je pritisak vode bio slab.- Građevinska mašina u vlasništvu JP „Put Krupanj“ pre nekoliko dana je iskopala kanal. Na meštanima je bilo da polože vodovodne cevi. Njih trojica su došla juče kako bi iskopinu očistili od zemlje. Ranković, Živanović i Stefanović radili su u kanalu dubokom oko 2,5 metara, da bi Milan potom izašao. Samo nekoliko minuta kasnije na njegove komšije sručila se velika količina zemlje. Imao je sreće, spasao se u poslednjoj sekundi. Ko zna da li bi izvukao živu glavu da je ostao u rupi koja je bila zatrpana - kaže izvor Kurira iz istrage.Milan je odmah pozvao meštane u pomoć kako bi spasli dvojicu komšija.- Nekako su uspeli da ih otkopaju i izvuku iz kanala. Ranković je, nažalost, već bio mrtav, spasa mu nije bilo. Živanović je davao znake života i odmah je prevezen u bolnicu. Međutim, preminuo je čim su stigli ispred medicinske ustanove u Krupnju - kaže naš sagovornik.Komšije su u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila, a kako kažu, nastradali su bili dobri ljudi, uvek spremni svakom da se nađu u nevolji. Živanović i Ranković bavili su se poljoprivredom, od čega su i živeli.Selo zavijeno u crno- Dobrivoje je bio vredan i radan čovek. Imao je sina i udatu ćerku. Roditelji su mu živi. Šta će oni sad bez njega? Ne znam kako će preživeti ovu tragediju - priča uplakana rođaka.Meštani kažu da je stradali Zoran Ranković bio najmlađi u selu.- Zoran je bio divan mladić, uvek veseo i nasmejan. Svima je pomagao, odlučio je da ostane u selu i komšijama je bio desna ruka. Sada su opet ostali samo stariji ljudi u selu. Njegovi roditelji imaju i ćerku koja se udala. Deda mu je živ, ali života za njega više nema. Velika tragedija nas je zadesila i zavila nas u crno. Ne pamtimo ovakvu nesreću u selu - ispričala je komšinica.

Nebriga lokalne vlastiPREPUŠTENI SAMI SEBIMeštani ovog sela sami su se organizovali da bi postavili vodovodne cevi.- Svaka vlast je svašta obećavala i na kraju bismo sve sami morali da radimo. Tako je bilo i u ovom slučaju. Uspeli smo da skupimo novac za cevi i materijal, a iz Krupnja su nam poslali mašine da iskopaju kanal. Pokušali smo sami da postavilo cevi i dogodila se tragedija - kažu naši sagovornici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track