NAJMOĆNIJI MAKEDONAC NAORUŽAN NA AERODROMU: U Beogradu priveden Sašo Mijalkov!
Foto: Nebojša Mandić

Bivši šef kontraobaveštajne službe s pištoljem

NAJMOĆNIJI MAKEDONAC NAORUŽAN NA AERODROMU: U Beogradu priveden Sašo Mijalkov!

Crna Hronika -
Mijalkov je posebno interesantan srpskoj bezbednosnoj službi jer su upravo oni,kako su mediji objavili, sumnjali da je Mijalkov imao aktivnu ulogu u organizaciji terorističkog napada u Kumanovu

BEOGRAD - Bivši šef makedonske kontraobaveštajne službe Sašo Mijalkov bio je glavni uzrok drame koja je nastala u četvrtak na areodromu Nikola Tesla. U njegovom ručnom prtljagu pronađen je pištolj.

Ono što je najčudnije je to što je oružje bilo u avionu na letu od Skoplja do Zagreba a poštolj je pronađen tek na aerodromu u Beogradu.

- Čovek je bio prilično miran , nije pravio probleme kada mu je pronađeno oružje. Pravdao se da je zaboravio da ga ostavi i da ga na aerodromu u Skoplju nisu ni kontrolisali,što je svima bilo čudno. A iznenađenje je tek usledilo kada je otkriveno da je naoružani muškarac zapravo Sašo Mijalkov, dojučerašnji šef makedonske kontraobaveštajne službe - kazao je izvor i dodao da je reč o čoveku koji važi za najmoćniju figuru u Makedoniji, posebno zbog veza koje on ima sa političarima i kriminalcima iz Albanije.

Inače, on je posebno interesantan srpskoj bezbednosnoj službi jer su upravo oni,kako su mediji objavili, sumnjali da je Mijalkov imao aktivnu ulogu u organizaciji terorističkog napada u Kumanovu. Nakon napada pod pritiskom podneo je ostavku na mesto direktora makedonske uprave za bezbednost i kontrašpijunažu.

Zbog sumnji u stečeni kapital ali i zbog veza i uticaja koji ima on je pod prismotrom stranih službi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track