PORODIČNA TRAGEDIJA Nikola Džomba: Ćerka mi je poginula ispred kuće!
Foto: Saša Pavlić

Biznismen iz Kule ostao bez mezimice

PORODIČNA TRAGEDIJA Nikola Džomba: Ćerka mi je poginula ispred kuće!

Crna Hronika -
Marija Džomba (40) iz Kule „tojotom“ se sudarila sa autobusom i preminula od teških povreda, povređeni vozač, kondukter i nekoliko putnika

KULA - Marija Radmanović Džomba (40), ćerka nekadašnjeg finansijera fudbalskog kluba Hajduk iz Kule Nikole Džombe, poginula je kada se „tojotom“ sudarila sa autobusom „Severtransa“. Nesrećna žena preminula je u bolnici u Vrbasu, a vozač autobusa i nekoliko putnika lakše su povređeni.Stravičan sudar dogodio se juče oko 6.30 kod prodavnice „El Brako“ u Ulici maršala Tita dok se automobilom „tojota“ sa sporednog puta spuštala na put Novi Sad-Sombor.- Automobil je prešao na suprotnu traku i direktno se sudario sa autobusom „Severtransa“ iz Sombora, koji je saobraćao na relaciji Prigrevica-Beograd. Vozač je kočio, ali nije mogao da izbegne kontakt sa automobilom Marije Džombe, koji je posle udara smrskan završio u jarku, dok je autobusu otkinut prednji levi deo - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.Ostavila troje deceMarija je sa teškim povredama primljena u Opštu bolnicu Vrbas, ali joj nije bilo spasa i preminula je oko 8.30.- Pacijentkinja je u našu bolnicu primljena sa višestrukim i teškim povredama koje su bile opasne po život, među kojima su fraktura lobanje, prelom butne kosti i povrede unutrašnjih organa - rekli nam juče u bolnici.Povređeni vozač autobusa i nekoliko putnika pušteni su kući posle ispitivanja u bolnici u Somboru.

Nesreća... Saobraćajka se dogodila u centru Kule
Nesreća... Saobraćajka se dogodila u centru Kule

Nikola Džomba potvrdio je za naš list da je izgubio ćerku.- Krenula je u prodavnicu i na 50 metara od kuće sudarila se sa autobusom - rekao je promuklim, jecajućim glasom Nikola. On je objasnio da je autobus sav slupan i da veruje da se kretao izuzetno brzo.- Ne znam kako je došlo do sudara, ali sudeći po oštećenju autobusa, išao je mnogo brzo - istakao je sagovornik Kurira. Džomba, koji pored Marije ima i sina, sa setom i tugom naveo je da je iza njegove ćerke ostalo troje dece, sin (21) i još jedan maloletni sin i ćerkica.Prema rečima njene prijateljice, u bolnici je bila svesna.- Pričala je sa majkom. Preminula je od teških povreda i unutrašnjeg krvarenja. Marija je bila pažljiv vozač - priča kroz suze prijateljica.Nikolin prijatelj Aleksandar Vlaškalić potresen je tragedijom.- Marija je bila divna žena, a njihova porodica je dobra i poštena, bave se voćarstvom - rekao je Vlaškalić.Posvećena porodiciU rodnoj Crvenki i u Kuli, gde je Marija živela sa suprugom Mićom Radmanovićem, o Mariji imaju samo reći hvale.- Bila je divna osoba, čestita i skromna. Ni po čemu se nije moglo videti da je bogatija od drugih. Nije bila zaposlena, nego je bila posvećena deci - Radomiru, studentu, i Nemanji i Marijani, učenicima gimnazije - rekla je njena poznanica.

Žrtva sudara... Marija Džomba
Žrtva sudara... Marija Džomba

Lakše povređeniKONDUKTERKA: SVE ME BOLIVozač autobusa Nikola Radaković zadobio je povredu glave i vidno uzbuđen i dezorijentisan rekao je da ne može da daje nikakve izjave za novine. To isto je ponovila i kondukterka Bojana Nastasić.- Nisam u stanju da bilo šta kažem. Potresena sam i sve me živo boli - rekla je Bojana.

Ko je Nikola DžombaNEKADAŠNJI GAZDA FK HAJDUK- Nikola Džomba, kontroverzni biznismen, svojevremeno je finansirao FK Hajduk iz Kule.- Godinama je bez dlake na jeziku prozivao navijače, ali i trenera dva najveća fudbalska kluba Crvene zvezde i Partizana.- Prošle godine pomenuo ga je i premijer Aleksandar Vučić kao organizatora pobune protiv arapskih investicija i kupovine zemljišta.- Džomba je inače veliki zakupac državne zemlje u Kuli, gde se pominje kao ključni centar moći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track