TRAGEDIJA: Džomba se od ćerke oprostio uz pesmu Tiho, noći

Marija Radmanović sahranjena u crvenki

TRAGEDIJA: Džomba se od ćerke oprostio uz pesmu Tiho, noći

Crna Hronika -
Mezimicu nekadašnjeg finansijera kulskog Hajduka, koja je u petak rano ujutru poginula kada je kolima udarila u autobus, na groblju u Crvenki ispratilo više od hiljadu ljudi

KULA - Više od hiljadu ljudi ispratilo je juče na groblju u Crvenki Mariju Radmanović (40), ćerku Nikole Džombe, nekadašnjeg finansijera FK Hajduk iz Kule, koja je pre dva dana nastradala kad se kolima sudarila sa autobusom na 50 metara od kuće.

Marija Radmanović
Marija Radmanović

Jecaji su juče odjekivali među mnogobrojnom rodbinom i prijateljima ispred kapele u kojoj su porodice Džomba i Radmanović primale saučešće. Povremeno bi odjeknuo jecaj Marijine ćerke Marijane i majke Branke, dok se otac Nikola, slomljen od bola, bez reči, s vremena na vreme naginjao nad otvorenim kovčegom grleći ćerku mezimicu.

Neutešni... Marijini najbliži
Neutešni... Marijini najbliži

Majčini jecaji

- Marija, srećo naša, sunce naše - otele su se reči pune jada iz majčinih grudi u trenutku kad je iz kapele iznošen kovčeg s Marijinim telom.Oproštajni govor održao je porodični prijatelj.- Ako bismo pitali njene roditelje kakva je Marija bila, rekli bi - najdraža, njenog supruga Miću - savršena, a njenu decu, rekli bi - jedina. Takva izuzetna, posebna i jedina odlazi iz njihovog vidokruga zauvek. Sve lepo o njoj pretvoriće se u bolno sećanje i uspomenu, a oživeće kad budu slavili mature, ženili se, udavali i proslavljali uspehe. Tada će svakom od njih njen lik zaiskriti u suzi - rekao je govornik.
Mimohod... Tužna povorka
Mimohod... Tužna povorka

Najteži trenutak

Marija je od kapele do grobnice ispraćena uz pesmu „Tiho, noći“. Rastanak s njom najteže je pao ćerki Marijani, uz koju su sve vreme bili ujak Radomir i ujna Marina. Kad je kovčeg spušten u grobnicu, okupljenima se obratio Marijin stariji sin Radomir.- Hvala svima što ste u ovolikom broju došli da s nama podelite najteži trenutak u našoj porodici - rekao je mladić, nakon čega su se on, njegov mlađi brat Nemanja, otac Mića i deda Nikola zagrlili.

ČinjeniceDIREKTAN SUDARNesreća se dogodila u petak u 6.30 u KuliMarija je „tojotom“ prešla na suprotnu stranu i udarila u autobusVozač je kočio, ali nije uspeo da izbegne automobilMarija je prebačena u bolnicu, ali je u 8.30 izdahnulaVozač autobusa i nekoliko putnika lakše su povređeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track