UHAPŠEN SRBIN: Posredovao u sklapanju brakova sa Mađaricama
Foto: Profimedia

Mlade po narudžbini

UHAPŠEN SRBIN: Posredovao u sklapanju brakova sa Mađaricama

Crna Hronika -
Sumnja se da je osumnjičeni iz Srbije plaćao posrednike koji su pronalazili odgovarajuće žene sa mađarskim državljanstvom i uz materijalno obeštećenje bile spremne da sklope fiktivni brak sa muškarcima iz Srbije

BEOGRAD - Srpski državljanin (58) jedna je od 73 osobe za koju su mađarske vlasti predložile podizanje optužnice zbog sumnje da su u martu 2013. godine sklapale brakove iz koristi. On se sumnjiči da je organizovao venčavanje Mađarica sa Srbima za novac, pišu beogradski mediji.

-Sumnja se da je osumnjičeni iz Srbije plaćao posrednike koji su pronalazili odgovarajuće žene sa mađarskim državljanstvom i uz materijalno obeštećenje bile spremne da sklope fiktivni brak sa muškarcima iz Srbije. One su putem posrednika stigle u Srbiju na sklapanje braka sa muškarcima koje su tada videle prvi put u životu, azbog jezičkih teškoća nisu čak ni mogle da komuniciraju sa njima.

Nakon sklapanja braka bi otputovale u Nemačku ili u neku od zapadnih zemalja da bi tamo na osnovu mađarskog državljanstva legalizovali boravak svojih muževa iz Srbije - pisalo je na mađarskim portalima. Mlade su za ovu uslugu dobijale između 2.000 i 50.000 evra, piše list "Alo"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track