ISPOVEST NIKOLE DŽOMBE ZA KURIR: Ubio mi ćerku, a ni saučešće mi nije izjavio!
Foto: Stefan Jokic

Biznismen o gubitku mezimice u udesu

ISPOVEST NIKOLE DŽOMBE ZA KURIR: Ubio mi ćerku, a ni saučešće mi nije izjavio!

Crna Hronika -
Mislim da je vozač autobusa išao brže nego što je trebalo, a da je Marija pokušala da ga izbegne. Zbog toga mi je najvažnije da se utvrdi ko je kriv za udes, kaže poznati biznismen iz Kule

BEOGRAD - Neću da okrivljujem nikoga, ali mislim da je autobus išao brže i udario automobil u kojem je bila moja ćerka. Ona nije uspela da ga izbegne. Pogodilo me je i to što se vozač „Severtransa“ nije javio da mi makar izjavi saučešće, kaže za Kurir biznismen Nikola Džomba iz Kule, kome je pre 11 dana u udesu poginula ćerka Marija Radmanović (40).Nesreća se dogodila 16. oktobra u Ulici maršala Tita u Kuli, kad je došlo do sudara između „tojote“ kojom je upravljala Marija i autobusa prevoznika „Severtransa“. Nesrećna žena preminula je u bolnici u Vrbasu, dok su vozač autobusa i nekoliko putnika lakše povređeni.

Mesto nesreće... „Tojota“ nakon udarca odbačena u kanal
Mesto nesreće... „Tojota“ nakon udarca odbačena u kanal

Angažovao veštake

- Po mom mišljenju i po tome kako su izgledala kola moje ćerke nakon udesa, nema ni reči o direktnom sudaru niti da je ona udarila u njega. Mislim da je vozač autobusa išao brže nego što je trebalo - kaže Džomba, i dodaje:- Automobil kojim je upravljala Marija udaren je u bočnu levu stranu. Po onome što je zatečeno, mislim da je autobus svojom levom stranom udario u njena kola, okrenuo je i bacio u kanal na suprotnu stranu puta. Udarac je bio između njenog prednjeg levog točka i vrata. Da je došlo do direktnog kontakta ili da je ona njega udarila, oštećenja na kolima i autobusu bi bila drugačija. Angažovali smo advokata i veštake koji će utvrditi šta se tačno desilo, kao i koliko je brzo išao autobus. Najvažnije mi je da se zna ko je kriv, da li moja ćerka ili vozač autobusa.

Hitna pomoć kasnila

Džomba podseća da se tragedija dogodila na 50 metara od kuće njegove ćerke.- Padala je kiša i vidljivost je bila loša, ali po svemu što sam mogao videti, iskreno verujem da je moja Marija pokušavala da izbegne autobus, ali u tome, nažalost, nije uspela - kaže nesrećni otac.Džomba ističe da mu se vozač autobusa nije javljao.- Vozač nije zvao nikoga od naše porodice, čak ni da izjavi saučešće. Ne znam, ali ako mu je savest čista, onda nije trebalo da ima problem da to uradi - kaže Džomba.On tvrdi je Hitna pomoć kasnila, ali i da je Marija dugo čekala na intervenciju lekara.- Hitna pomoć je stigla pola sata kasnije, a nakon toga je s teškim i opasnim povredama unutrašnjih organa čekala da se obave svi pregledi. Možda bi, da su svi intervenisali na vreme i po hitnom postupku, moje dete još uvek bilo živo - rekao je poznati biznismen.

Sudar u zoruNesreća se dogodila u Ulici maršala Tita u 6.30Marija je kolima krenula u prodavnicuNedaleko od kuće sudarila se sa autobusomVozač je kočio, ali nije uspeo da izbegne automobilMarija je prebačena u bolnicu, ali je u 8.30 izdahnulaVozač autobusa i nekoliko putnika lakše su povređeni

Tuga u porodiciDECA IZGUBILA OSLONACNikola Džomba navodi da svi u porodici i dalje pate, ali da je najteže njegovim unucima.- Iza Marije je ostalo troje dece. Mojim unucima je najteže jer su izgubili majku, oslonac i stub u njihovom životu. Tu sam za njih kao što sam i uvek bio, bitno je da završe školu i postanu onakvi kakvim je majka želela u budućnosti da ih vidi - rekao je otac nastradale žene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track