(FOTO) JAKNA POSLUŽILA KAO SEF: Srpski carinici otkrili neprijavljenih 210.000 evra!
Foto: Carina Srbije

Nameravali da investiraju u izgradnju objekata u Turskoj

(FOTO) JAKNA POSLUŽILA KAO SEF: Srpski carinici otkrili neprijavljenih 210.000 evra!

Crna Hronika -
Vozaču i njegovim saputnicima vraćeno je po 10.000 evra, dok je ostatak novca u iznosu od 180.000 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Gradina jutros oko 03.45 časova sprečili pokušaj iznošenja neprijavljene sume od 180.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Devizni prekršaj je otkriven u saradnji sa pograničnom policijom prilikom kontrole automobila BMW X6 nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnji turski državljanin.

Pošto je putovao sa još dva saputnika, carinici su ih pitali da li imaju da prijave nešto za carinsku kontrolu, na šta su oni odgovorili da nemaju ništa.

Detaljnim pregledom automobila nije otkriveno ništa, ali je zato u jakni vozača pronađeno 420 novčanica u apoenima od po 500 evra. Vozaču i njegovim saputnicima vraćeno je po 10.000 evra, dok je ostatak novca u iznosu od 180.000 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Na pitanje čemu je namenjena tolika suma novca koju nosi sa sobom, vozač je odgovorio da se bavi građevinom i da je nameravao da investira u izgradnju objekata u Turskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track