(FOTO) POŠILJKA ZA PARIZ: Srpski carinici pronašli pištolj u posudi sa čvarcima
Foto: Carina

Pregled autobusa

(FOTO) POŠILJKA ZA PARIZ: Srpski carinici pronašli pištolj u posudi sa čvarcima

Crna Hronika -
Poštolj marke Crvena zastava 9mm sa 7 pripadajućih metaka otkriven je prilikom detaljnog pregleda autobusa danskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Vrnjačka Banja – Pariz

HORGOŠ - Carinici su 28. oktobra 2015. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine municije, dok je istog dana na graničnom prelazu Kelebija onemogućeno da iz zemlje bude iznet pištolj sa municijom skriven u čvarcima.

Međutim, među polovnim stvarima pronađene su dve kutije sa čitavim arsenalom različite municije: redenik sa preko 40 bojevih, svetlećih i manevarskih metaka kalibra 7,62 mm za automatsko oružje, 3 metka kalibra 2,2 mm za malokalibarsku pušku, 3 metka kalibra 7,65 mm, 6 metaka za pištolj kalibra 9mm, 6 metaka većeg kalibra, 10 komada lovačke municije kalibra 12mm i preko 150 različitih patrona za gasni pištolj.

Poštolj marke „Crvena zastava“ 9mm sa 7 pripadajućih metaka otkriven je prilikom detaljnog pregleda autobusa danskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Vrnjačka Banja – Pariz.

Putnici i vozači su prethodno carinicima rekli da se u autobusu nalazi samo lični prtljag i nekoliko pošiljaka. U jednoj od torbi koja je kao pošiljka autobusom poslata u Pariz, pronađena je plastična posuda sa čvarcima, među kojima se nalazio i dobro zakamufliran pištolj sa municijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track