KRVAVA SLAVA: Zaklao sam ženu, a ubio bih i ćerku, sina, pa i unučiće!
Foto: Dragan Ilić

Monstrum iz Varvarina planirao masakr

KRVAVA SLAVA: Zaklao sam ženu, a ubio bih i ćerku, sina, pa i unučiće!

Crna Hronika -
Pomračeni um: Obavio sam samo pola posla, hteo sam sve da ih pobijem, rekao nakon hapšenja Nebojša Pavlović (61), koji je na Đurđic, pred gostima, mesarskim nožem ubio suprugu Milicu (60)

VARVARIN - Nadam se da sam majstorski i profesionalno preklao suprugu. Ali to je samo pola posla koji sam planirao. Zaklao bih i ćerku, njenu decu i sina da me nisu sprečili, rekao je policajcima mesar Nebojša Pavlović zvani Buca (61) iz sela Varvarina kod istoimenog grada nakon što je uhapšen za ubistvo supruge Milice (60).Tragedija se dogodila preksinoć u kući nesrećne Milice, naočigled desetak gostiju na njenoj krsnoj slavi Đurđic.Poslednje rečiRužica Matić, supruga Miličinog brata Miloša, kaže da Nebojša živi u drugoj kući u istom dvorištu i da nije prisustvovao slavi. - Međutim, oko 15.30 časova je došao, bio je vidno neraspoložen. Pozdravio se sa dvoje-troje gostiju, a ostale je prezrivo pogledao. Onda je otišao u kuhinju, gde je bila Milica. Videla sam kako zavlači desnu ruku iza leđa i vadi veliki mesarski nož. Prišao joj je s leđa i ubo je u vrat! Vrisnula sam i potrčala da ga uhvatim za ruke, a on je tada nasrnuo i na mene - kaže Ružica.

Zaustavio pomahnitalog Nebojšu... Miloš Matić zadržao je zeta do dolaska policije
Zaustavio pomahnitalog Nebojšu... Miloš Matić zadržao je zeta do dolaska policije

U tom trenutku na pomahnitalog Nebojšu skočio je Ružičin suprug Miloš, rođeni brat ubijene Milice.- Mislio sam da je Milicu ubo u rame. Videvši da kreće na moju suprugu, skočio sam i uhvatio ga za ruke, u kojima je držao krvavi nož. Izgurao sam ga iz sobe na verandu, a potom ga oborio u dvorištu. Rekao mi je: „Pusti me ili ću da vadim i drugi nož da ti režem grkljan!“ Uspeo sam da ga čvrsto držim dok nije stigla policija. Da sam u tim trenucima znao da mi je ubio sestru, tu bih mu presudio - priča Miloš Matić.Dok se Miloš borio sa ubicom, ostali gosti su priskočili da pomognu Milici.- Nakon što ju je ubo, Milica je, koristeći poslednje deliće snage, rekla: „Vodite ga odavde“, a potom zakrkljala. Krv joj je šikljala iz vrata i usta, gušila se. Preminula je na putu za bolnicu - kaže rođaka Jelena.Nebojšina ćerka Olivera (39) i sin Oliver (38) šokirani su smrću majke.- Otac je mnogo pio. Po struci je šnajder, ali radio je u kafani kao konobar i klao stoku po selu. Mnogo je pio i maltretirao majku, pa ga je tužila pre dve godine. Pretio je pred sudijom da će zaklati i mene i moju decu. Suđenje je počelo još pre dve godine - priča ćerka Olivera, koja je zbog oca nasilnika otišla s decom u Varvarin.

Ožalošćeni... Sin Oliver i ćerka Olivera
Ožalošćeni... Sin Oliver i ćerka Olivera

Izbacio ih iz kuće

Sin Oliver kaže da ih je pre dve godine otac izbacio iz stare kuće.- Došao sam iz Austrije i pitao ga zašto to radi. Rekao mi je da ne može da gleda majku, pa sam joj sagradio novu kuću. Ostao je da živi sam u staroj kući, ali majka mu je, na moju molbu, povremeno spremala hranu - objašnjava Oliver i dodaje:- S ocem nisam kontaktirao do pre 15 dana, kad sam dolazio u Srbiju. Pitao me je što mu se ne javljam. Odgovorio sam mu da sam ogorčen što mi je psovao decu. On mi je na to rekao: „To sam namerno učinio, znam da si miran i staložen, pa sam hteo da te izazovem da te zakoljem.“Meštani ističu da je Nebojša u Varvarinu poznat kao kavgadžija, a naročito je pravio probleme kad je bio pijan.- Nije prezao od toga da nasrne i na policajce, pa su ga i oni zaobilazili - pričaju meštani.Nebojši Pavloviću je nakon saslušanja kod tužioca sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Poruke pokojne Milice- Bila sam mlada, bila sam lepa, ali život me je odveo kao da sam slepa- Zaljubila sam se na prvi pogled u čoveka koga nijedna žena ne bi mogla da izdrži- Od prvog dana braka pio je u velikim količinama- Poruka ženama: Oduprite se nasilnicima poučene mojim primerom

Ispovest napaćene ženeMILICA PISALA DNEVNIK O MUŽU NASILNIKUMilica Pavlović je pre smrti napisala u jednoj svesci svoju životnu ispovest. Pisala je o nasilju koje je godinama trpela od muža. Na prvoj strani sveske stoji rečenica: „Savet svim ženama sveta koje trpe nasilje, jer tvo pričam iz iskustva svog života“. Potom je opisivala svoj mukotrpni život pod tiranijom svirepog supruga Nebojše, u nadi da pruži pomoć drugim ženama koje godinama trpe nasilje od muževa.- Ovo je knjiga ispovesti i pokajanja jedne napaćene žene - napisala je nesrećna Milica Pavlović u svom dnevniku.

Pre zločina spakovao stvariPRIPREMIO SE ZA ZATVORPavlović je, po svemu sudeći, planirao krvavi zločin. Naime, kad mu je policija stavila lisice, zatražio je da ga puste da uđe u kuću i uzme torbu sa stvarima. Rekao je da je znao da će u zatvor, pa je pripremio sve što mu je neophodno za duži boravak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track