SMRT ZBOG MEĐE: Pozvao brata da se pomire, pa ga ubio!
Foto: Aleksandar Nićiforović

Zločin u Čukoti kod Tutina

SMRT ZBOG MEĐE: Pozvao brata da se pomire, pa ga ubio!

Crna Hronika -
Hivzo Selmanović (66) nije mogao da se dogovori s rođenim bratom Fehom (63) u višegodišnjem sporu oko podele voćnjaka, posle svađe usmrtio ga hicima iz pištolja u tom voćnjaku

TUTIN - Hivzo Selmanović (66) iz sela Čukote kod Tutina pozvao je rođenog brata Feha Selmanovića (63) iz Novog Pazara da se pomire u sporu oko voćnjaka u blizini porodične kuće, a onda ga posle svađe ubio iz pištolja u tom voćnjaku. Feho je preminuo na licu mesta, dok je Hivzo posle potere uhvaćen u šumi.Hivzo i Feho su duži vremenski period vodili raspravu oko podele imovine i nisu mogli da se dogovore kome će pripasti parcela sa zasadima voća. Oni su se u ponedeljak sastali kako bi porazgovarali i konačno se dogovorili. Međutim, ponovo su se posvađali, a onda je Hivzo izvadio pištolj i zapucao u svog brata.Godinama nisu govorili- Feho je odmah pao i izgubio svest. Rođaci koji su čuli pucnjavu krenuli su u voćnjak, našli Feha na zemlji kako leži u krvi i brzo ga prevezli u bolnicu, gde su lekari učinili sve. Međutim, on je preminuo jer je bio pogođen s nekoliko metaka - rekao je za Kurir izvor iz istrage.Policajci su u voćnjaku pronašli pištolj koji je pripadao ubijenom, čaure i veliku lokvu krvi, a zatim je odmah organizovana potera za osumnjičenim Hivzom.- Ubica je ubrzo pronađen u obližnjoj šumi naoružan. Priveden je u policijsku stanicu, a zatim prebačen u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Novom Pazaru. Nije mnogo pričao, rekao je samo da zna šta je uradio i za šta je osumnjičen - kaže naš sagovornik.Rođaci Selmanovića iz Čukota potvrdili su da su braća dugo bila u zavadi, da nisu govorili, ali nisu ni slutili da može da dođe do tragedije.- Svi smo u šoku, šta možemo sad kad se dogodila tragedija. Samo da ćutimo. Njih dvojica dugo nisu pričali, sreli su se u selu i posvađali se ponovo. Nikog od rodbine nije bilo tu da ih spreči - pričaju rođaci.Ubijeni Feho Selmanović bio je ugledni profesor matematike u srednjoj tehničkoj i medicinskoj školi. Njegova supruga takođe je prosvetni radnik. Otac je dve odrasle ćerke i dva sina studenta.Nusret Murtezić, direktor Tehničke škole u Novom Pazaru, rekao je za Kurir da je Feho bio jedan od najboljih profesora koje je poznavao.Omiljen profesor- Feho je bio divan čovek, poznavao sam ga decenijama. Nikada nije imao problem na poslu, kolege su ga volele, baš kao i đaci. Izgubili smo sjajnog kolegu i matematičara - rekao je Murtezić.- Bio je uzor mlađim kolegama. Deca nisu volela matematiku, ali na njegove časove rado su dolazila. Još sam u šoku - rekla je koleginica ubijenog profesora Tehničke škole.

Komšije u šokuFEHO JE HTEO DA SE DOGOVORIFeho je živeo s porodicom u zgradi u Ulici Jugovića u Novom Pazaru.- Vidim da komšije odlaze u njegov stan u velikom broju. To je pokazatelj koliko je cenjen bio. Mali je ovo grad, čuli smo za njegov raniji sukob s bratom. Verujem da je Feho bio spreman na kompromis, zato je valjda i otišao da priča s bratom, on je čovek intelektualac. Ali, eto, brat mu je živeo na selu i valjda je teško dogovoriti se s takvim ljudima - rekla je komšinica Feha Selmanovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track