OPASNA IGRA RUČNOM BOMBOM: Dvojica dečaka teško povređena u eksploziji upaljača
Foto: Marina Lopičić

Hitno prebačeni u čačansku bolnicu

OPASNA IGRA RUČNOM BOMBOM: Dvojica dečaka teško povređena u eksploziji upaljača

Crna Hronika -
Dvojica maloletnika iz naselja Grabovica kod Ivanjice teže su povređeni sinoć oko 22.30 časova kada su aktivirali upaljač od bombe pronađene u napuštenoj kući.

Petnaestogodišnji (NN) zadobio je tešku povredu leve šake, grudnog koša i geler u predelu lica dok je njegov godinu dana stariji prijatelj povređen gelerom u predelu lica.

Nastradali dečaci primljeni su sinoć u Hitnu službu Doma zdravlja gde im je ukazana prva pomoć i hitno su prebačeni u čačansku bolnicu.

Istraga policije je još uvek u toku ali se pretpostavlja da su dečaci pronašli bombu u kući koja je odavno napuštena, nakon čega su, verovatno iz znatiželje, pokušali da je razmontiraju pri čemu je upaljač eksplodirao.

Takođe, nezvanično saznajemo, da su dečaci nekoliko puta menjali iskaz pa se još uvek ne zna šta se zapravo dogodilo, piše Alo.

- Od eksplozije upaljača ručne bombe koji je, kako se sumnja, aktivirao jedan od dvojica maloletnika, povređena su oba maloletnika sinoć oko 22 sata na mostu u okolini Ivanjice, potvrdila je portparol Policijske uprave u Čačku Biljana Nastić.

Policija preduzima sve mere i radnje na utvrđivanju okolnosti tog događaja, a o slučaju je obavešten i zamenik Višeg javnog tužioca u Čačku.

Prema rečima v.d. direktorke cacanskog Zdravstvenog centra Nade Lazović dečaci su nakon intervencije u Hitnoj službi ivanjičkog Doma zdravlja, prebačeni u čačansku bolnicu, gde se trenutno nalaze.

"Povređeni nisu u životnoj opasnosti, zbrinuti su hirurški i hospitalizovani u Opštoj bolnici u Ccacku do daljneg, a lekari će pratiti njihovo stanje", rekla je Lazović.

(Alo/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track