Najnovije vesti

POČINJE SUĐENJE ZA OTMICU KOJA JE PODIGLA SRBIJU: Kidnaperi iz Francuske danas iznose odbranu!

Troje na sudu

POČINJE SUĐENJE ZA OTMICU KOJA JE PODIGLA SRBIJU: Kidnaperi iz Francuske danas iznose odbranu!

Crna Hronika
BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje protiv troje francuskih državljana zbog optužbi da su u martu ove godine iz ruku majke oteli dvogodišnju Mašu Prenković i pokušali da pobegnu iz Srbije.

Na početku suđenja očekuje se da će okrivljeni detaljno izložiti svoju odbranu, pošto su na pripremnom ročištu negirali krivicu. Za učestvovanje u otmici male Maše optuženi su Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel. Optuženi Francuzi nalaze se u pritvoru od hapšenja 13. marta ove godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnicom ih tereti da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici braće Jerković 227 oteli maloletnu Mašu, koja se s majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa. Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel i odneo je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Kolima su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu. Na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i uhapsila. Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

(Ag.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...