POKOSIO GA PORŠEOM: Enis Mrkulić (18) bori se za život, vozač pobegao
Foto: Printskrin Yt

Žrtva završila u žbunju

POKOSIO GA PORŠEOM: Enis Mrkulić (18) bori se za život, vozač pobegao

Crna Hronika -
PODGORICA - Podgoričanin Enis Mrkulić (18) bori se za život na Odeljenju intenzivne nege Kliničkog centra, nakon što je u udesu zadobio teške telesne povrede.

Mrkulić je povređen u subotu oko 22 časa, kada ga je udario "porše kaen" dok je sa drugaricom Jelenom Vuković (21) šetao ka svojoj kući u podgoričkom naselju Konik.

Mrkulićeva drugarica Vuković kazala je da je u velikom šoku i da još ne može da objasni kako je tačno došlo do udesa.

"Vraćali smo se kući i išli pešice sa Starog aerodroma ka Koniku. Dok smo hodali makadamskim putem, na 200 metara od kuće samo sam čula kako je nešto iza nas puklo", rekla je Vuković i dodala da se sve odigralo u deliću sekunde.

"Velikom brzinom na nas je sa leđa naletelo auto. Mene nije pokosilo, ali jeste Enisa. Automobil se zaustavio 20 metara niže niz put, kada se sudario sa dvoje vozila, koja su bila parkirana pored puta", kazala je Vuković.

"Vikala sam 'Enise, Enise. Nisam mogla da ga pronađem. Mislila sam da je završio ispod kola. Ali nije bio tu. Tek kasnije smo ga pronašli u nekom žbunju, gde je bio odbačen od udara", rekla je Vuković i istakla da su iz "poršea" izašla dva mlađa muškarca.

"Obojica su bili povređeni. Jedan je bio u sivoj trenerci. Čula sam da je neko od njih povikao: "Ima li mrtvih?", kazala je Vuković.

Dodala je da su osobe iz "poršea" bile na mestu udesa neko vreme, da bi potom "mladić u sivoj trenerci pobegao".

"Pobegao je pre nego što je došla policija. Gotovo sam sigurna da je on bio vozač. Bilo je mnogo teško gledati uništene aute, a ni traga ni glasa od Enisa. Čak je sestra od strica Enisa pala u nesvest, što je mladić iz "poršea" iskoristio da pobegne”, rekla je ona. Drugi mladić, kaže Vukovićeva, nije pobegao.

"Bio je povređen i verovatno nije mogao da pobegne i da je htio. Kasnije smo saznali da je rekao svoje ime policiji i ime svog druga", rekla je Vuković.

( Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track