Sestra još čeka da se Marko vrati

Tuga u Aleksinačkom Rudniku

Sestra još čeka da se Marko vrati

Crna Hronika -
Sve sam se nadao da će mi neko vratiti sina i ispričati gde ga je našao... Svašta sam očekivao, ali ne i da će mi se dete vratiti u kovčegu, kaže Slađan Ristić, otac malog Marka (11)

ALEKSINAC - Očaj!Ćerki Magdaleni još nisam rekao šta joj se dogodilo s bratom Markom... To bi je mnogo pogodilo, ona je strašno bila vezana za njega. Magdalena još čeka da joj se bata vrati... Ne znam ni kako ću joj to saopštiti. Sve sam se nadao da će mi neko ipak dovesti dete i ispričati neku priču o tome gde mi je našao sina... Svašta sam očekivao, ali ne i da će mi se dete vratiti kući u kovčegu, ispričao je juče za Kurir Slađan Ristić, otac malog Marka (11), čije je telo u nedelju nađeno u reci Moravici, dva meseca posle nestanka iz Aleksinačkih Rudnika.

Ristić kaže i da je preko medija saznao da mu je sin identifikovan te da će datum sahrane odrediti tek kad dobije i zvanično obaveštenje da je Marko mrtav.

- Govorili su mi da će analize biti gotove tek danas budući da su bili prvomajski praznici. Nisam dosad razmišljao o sahrani, nadao sam se da je Marko živ. Ne znam, verovatno ćemo ga sahraniti u petak ili početkom sledeće nedelje... A ne znam ni kako da obezbedim pare za sahranu... Mi jedva sastavljamo kraj s krajem. Pomoć su mi jednom prilikom ponudili u Centru za socijalni rad, ali ukoliko mi sada ne pomognu, ne znam kako ću dete da sahranim - kaže Slađan.

Agonija trajala dva meseca

Agonija porodice Ristić počela je 3. marta, kada je Marko izašao iz svog doma i nestao. Dva dana kasnije za mališanom je počela potraga, koja je trajala do 29. aprila. Tog dana su pecaroši u reci Moravici u selu Kraljevo ugledali telo dečaka. Telo se pojavilo nakon što je vodostaj reke opao za oko metar i po.

Moravica nije bila zaleđena

Slađan Ristić je juče rekao da Moravica u vreme kad je Marko nestao nije bila zaleđena.

- U to vreme bilo je zaleđeno Bovansko jezero, ali ne i Moravica - objasnio je Slađan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track