I agenti DEA nosili kokain Darka Šarića!

Narko-bosa pratili godinama

I agenti DEA nosili kokain Darka Šarića!

Crna Hronika -
Da bi prikupili dokaze, ubačeni operativci doturali drogu članovima Šarićeve grupe

BEOGRAD - Ispleli mu zamku!Odbegli narko-bos Darko Šarić (42) bio je na meti nekoliko svetskih obaveštajnih agencija i praćen je duže od šest godina pre pokretanja akcije „Balkanski ratnik”!

- Ta akcija bila je u stvari kruna obaveštajno-operativnog rada praćenja pomoću najsavremenije tehnologije, ali i uz pomoć ljudi na terenu, od Balkana i Evrope do SAD i Južne Amerike - prenose crnogorski mediji.

Odbeglom narko-bosu uglavnom je prisluškivan telefon, ali su veliku ulogu odigrali i ubačeni agenti!

- DEA je pratila kontakte Šarićevog klana u Argentini i Urugvaju, odnosno u Montevideu. Ubačeni operativci američke Agencije za borbu protiv droge bili su čak angažovani i učestvovali su u jednoj akciji doturanja kokaina. Na osnovu prikupljenih informacija i dokaza, u oktobru 2009. godine pokrenuta je akcija „‘Balkanski ratnik’” - kaže izvor iz policije.

U toj akciji, podsetimo, u urugvajskoj luci Santjago Vaskez, na oko 25 kilometara od Montevidea, 15. oktobra 2009. zaplenjena je 2,1 tona kokaina. Darku Šariću tada se izgubio svaki trag pa je 24. januara 2010. godine raspisana poternica za njim.

(J. S.)

Danas pred sudom

Suđenje kriminalnoj grupi odbeglog Darka Šarića za šverc više od tri tone kokaina, po ukupno četiri optužnice koje su u međuvremenu spojene, danas bi pred Specijalnim sudom u Beogradu trebalo da počne iznova. Njegovom bratu Dušku Šariću, takođe optuženom za trgovinu kokainom, danas bi u Višem sudu u Bijelom Polju trebalo da bude izrečena presuda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track