SIN BATE ŽIVOJINOVIĆA OSLOBOĐEN: Ne mogu da vidim oca, još sam na poternici!
Foto: Marina Lopičić

Apelacioni sud

SIN BATE ŽIVOJINOVIĆA OSLOBOĐEN: Ne mogu da vidim oca, još sam na poternici!

Crna Hronika -
Zadovoljan sam presudom, ali ne znam kada ću se vratiti u Srbiju, još nisam slobodan čovek jer postoji opasnost da ću biti uhapšen, kaže za Kurir iz Pariza Miljko Živojinović

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je zbog nedostatka dokaza oslobodio bivšeg stečajnog upravnika građevinskog preduzeća „Rad“ Miljka Živojinovića, sina glumca Bate Živojinovića, i njegovog tadašnjeg zamenika Grujicu Davidovića optužbi da su izvršili krivično delo primanje mita.Miljko Živojinović, koji već godinama živi u Parizu, kaže za Kurir da je zadovoljan, ali da još sve nije gotovo i da on još ne može da se vrati u Srbiju kao slobodan čovek.Želim da vidim roditelje- Srećan sam zbog odluke suda. Najviše bih voleo da dođem u Srbiju i Beograd da vidim svoje roditelje, ali to još nije moguće. Trenutno je protiv mene i dalje na snazi poternica. Apelacioni sud je naveo u svojoj presudi da nema organizovanog kriminala. Pitanje je kako Specijalni sud postupa i dalje po dve tužbe. Najvažnije je pitanje kako policija izdaje poternica na osnovu toga što se ne javljam na njihove pozive. Imam francuski pasoš i državljanstvo. Sedam puta sam se javio Specijalnom i Apelacionom sudu. Namerno mi šalju pozive na lažnu adresu, na kojoj ne živim već 10 godina - priča Živojinović.Nije uzeo mitoIstom presudom advokat Jasmina Kojić pravosnažno je oslobođena optužbi za zloupotrebu poverenja, dok je zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja pravosnažno odbijena optužba za davanje mita protiv vlasnika firmi „Tehnotrans“ i „As gradnja“ Dragana Aleksića, objavljeno je na sajtu tog suda.Tom odlukom je kao neosnovana odbijena žalba tužioca i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz maja ove godine.U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je pravilan zaključak prvostepenog suda da nema dokaza da su Živojinović, kao ni Davidovović ni Jasmina Kojić, izvršili krivična dela koja su im stavljena na teret. Oštećeno Građevisnko preduzeće „Rad“ u stečaju je radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva upućeno na parnicu.Živojinović i Davidović oslobođeni su optužbi da su krajem 2004. godine primili obećanje poklona od 20.000 evra za sebe i drugog, a zatim primili poklon u novčanom iznosu od 2.100.000 dinara, što im je ponudio Dragan Aleksić kao vlasnik i direktor preduzeća „As gradnja“ i „Tehnotrans“ i advokat I. P. (prema kojoj je postupak obustavljen usled smrti okrivljene) kao njegov punomoćnik.Mito im je, prema optužnici koja nije dokazana, bilo dato kako bi u okviru svog službenog ovlašćenja izvršili službenu radnju koju ne bi smeli da izvrše.Živojinović je bio nedostupan pravosudnim organima Srbije od 2007. godine, pa mu se sudilo u odsustvu, ali je poternica za njim zimus ukinuta nakon oslobađajuće presude u drugom postupku poznatom kao „stečajna mafija“.Ponavlja se suđenjeTo suđenje se, međutim, ponavlja pred Specijalnim sudom u Beogradu počev od juna jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu.

Godinama se nisu videli... Živojinovići
Godinama se nisu videli... Živojinovići

Želja slavnog glumcaBATA: SAMO DA JOŠ JEDNOM ZAGRLIM SINAProšle godine, takođe pred Novu godinu, Bata živojinović je poželeo da vidi i zagrli sina. Ta će mu se želja, izgleda, ispuniti na kraju ove godine- Najveća mi je želja da se opet vidim sa sinom. Stalno ga sanjam, a uželeo sam se da ga stvarno zagrlim. Da opet vodimo naše duge razgovore. Da jednostavno bude pored mene. Mnogo smo vezani. Za poslednjih osam godina video sam ga dva puta, samo na nekoliko dana - rekao je čuveni glumac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track