Podgoričanima po 16 godina za ubistvo vođe Delija

Podgoričanima po 16 godina za ubistvo vođe Delija

Crna Hronika -
Žrtva, Marko Vesnić sedeo je na klupi, Vladimir Roganović i Čađenović su ga uhvatili za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem...

PODGORICA - Vladimir Roganović, njegov brat od strica Duško Roganović i Dražen Čađenović osuđeni su danas u Višem sudu u Podgorici na po 16 godina zatvora zbog ubistva Beograđanina Marka Vesnića, jednog od vođa navijača "Delija" i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića.

Roganovići i Čađenović su 24. jula 2009. iz koristoljublja ubili Vesnića i ranili Markovića. Dok je Vesnić sedeo na klupi, Vladimir Roganović i Čađenović su ga uhvatili za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem u levu podlakticu i natkolenicu, dok ga je Duško Roganović iz pištolja pogodio sa dva hica.

Kada što je sudija Ratko Ćupić u Višem sudu u Podgorici saopštio presudu, optuženi i njihova rodbina su negodovali u sudnici. Pošto je sudija počeo da čita obrazloženje presude, rodbina optuženih je napustila sudnicu uz povike da je presuda sramna. Policija ih je ispratila iz zgrade suda, pa je sve prošlo bez incidenata, prenose podgorički mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track