Sliku mrtvog deteta pamtiću ceo život!

Ispovest mladića koji je našao telo Marka Ristića

Sliku mrtvog deteta pamtiću ceo život!

Crna Hronika -
Prvo sam ugledao jednu ruku, pa drugu, a zatim glavu i noge... Veći deo tela bio je prekriven peskom, ispričao je za Kurir Predrag Stojanović

ALEKSINAC - Pecaroš velikog srca!Dok sam živ, neću zaboraviti trenutak kad sam u ledenoj Moravici uočio malenu ruku. Taj prizor i dalje mi je pred očima. Potresen sam i danas. Mnogo mi je žao Marka! Žao mi je i njegove porodice, do tog dana su imali bar neku nadu da je živ!

Ovim rečima za Kurir počinje priču Predrag Stojanović, mladić koji je 29. aprila nedaleko od sela Kraljevo kod Aleksinca našao telo Marka Ristića (11). Dečak je nestao 3. marta dok se igrao ispred kuće, a porodica, policija i meštani uzalud su ga tražili puna dva meseca!

- Pecao sam na oko kilometar i po uzvodno od sela Kraljevo. Učinilo mi se da vidim kako iz vode viri ruka, ali nisam ni pomislio da je ljudska. Prvo što mi je palo na pamet jeste da je u vodu možda bačena lutka. Prišao sam tom mestu i tada video drugu ruku, a zatim i glavu i noge - priseća se Stojanović jezivog prizora.

- Bilo je očigledno da je u vodi telo dečaka za kog sam preko medija čuo da je nestao. Veći deo tela bio je prekriven peskom. Odmah sam pozvao prijatelja koji je pecao stotinak metara dalje jer jednostavno nisam mogao da poverujem da sam u pravu i pomislio sam da možda ne vidim dobro. On je prišao i više nije bilo dileme... Odmah sam pozvao policiju - priča Predrag Stojanović.

Prizor tela dečaka, kojeg su policajci potom izvukli iz vode, pamtiće do kraja života.

- Malog Marka nisam poznavao, ne poznajem ni njegovu porodicu. Ali tužan sam, teško mi je kad pomislim kakva je tragična sudbina zadesila nesrećno dete. Čuo sam i da je bila ponuđena neka novčana nagrada za onog ko nađe dečaka, ali mene novac ne zanima! Mislim da su te pare najpotrebnije Markovoj porodici! Ni da je reč o 100.000 evra, ne bih mogao da uzmem novac zarađen na tuđoj nesreći. Voleo bih da nekako mogu da pomognem toj porodici. Jednostavno, tako sam vaspitan - kaže na kraju za Kurir Predrag Stojanović.

Sahrana

Marko Ristić (11), koji je tragično nastradao u reci Moravici, danas će biti sahranjen u mestu Aleksinački Rudnik, u kom je živeo.

Specijalne naočare

Predrag Stojanović kaže da je telo dečaka uspeo da vidi samo zahvaljujući specijalnim polarizacionim naočarima.

- To su naočare koje eliminišu odsjaj vode, pa tako uspevamo da vidimo ribu. Kad sam policajcu pokazao gde je telo, on ga nije video. Tek kad sam mu dao naočare, uspeo je da vidi leš - ispričao je Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track