Radnik pao sa 6. sprata i poginuo na licu mesta

Tragedija u Beogradu

Radnik pao sa 6. sprata i poginuo na licu mesta

Crna Hronika -
Policija istražuje okolnosti pod kojima je nastradao Dragan Jovanović (36). Supruga: Pio je šaku lekova dnevno

BEOGRAD - Strašno!Dragan Jovanović (36) iz Beograda poginuo je kad je pao sa šestog sprata zgrade tržnog centra u Ulici Maršala Birjuzova!

Šokirane Draganove kolege ispričale su da su juče počeli s radom u sedam ujutro.

- Bili smo angažovani da nosimo vreće s peskom i materijal na šesti sprat i da raščistimo šut. Dragan je odneo džak peska i posle toga ga više nismo videli. U jednom trenutku čuli smo jak udarac, ali niko tome nije pridavao značaj. Posle toga došao je jedan od zaposlenih u tržnom centru i rekao da nam je kolega pao. Dragana sam prethodno video svega nekoliko puta i nije mi jasno šta je tražio na toj strani zgrade, pošto je materijal trebalo da prenesemo na suprotnu stranu - kazao je jedan od radnika, koji nije znao da nam kaže ime čoveka koji ih je angažovao za posao.

Životna priča Dragana Jovanovića je vrlo tužna! Živeo je u radničkim barakama kod stare ciglane na Paliluli, a komšije ga znaju kao izuzetno vrednog i poštenog. Supruga Biljana kaže da je Dragan bio dete iz hraniteljske porodice.

- Otkako je 2003. godine ostao bez posla, imao je velikih psihičkih problema. Te godine mu se život promenio pošto je firma u kojoj je radio tražila od njega da nadoknadi 150.000 evra štete na mašini, iako Dragan nije bio odgovoran za oštećenje mašine! Posle toga je dobio otkaz bez otpremnine! Živeo je od nadnica i pio šaku lekova svakog dana. Već dvaput je pokušavao da se ubije - rekla nam je kroz suze nesrećna žena.

Policija je saopštila da istražuje okolnosti pod kojima je nastradao Dragan Jovanović.

Radili bez zaštite

Đorđe Vujičić, načelnik građevinske inspekcije u opštini Stari grad, rekao je da Dragan Jovanović nije imao potrebe da ide do ivice zgrade s koje je pao.

- On je do te ivice morao da napravi dvadesetak koraka. Naime, radnici su bili angažovani da sruše zid kako bi spojili terasu sa stanom, a to je daleko od mesta sa kojeg je pao radnik. Budući da je reč o unutrašnjim radovima, zakonom nisu predviđene nikakve posebne mere bezbednosti radnika - rekao je Vujičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track