ZLOČIN U ĆELIJI U PADINJAKU: Marković ubio Amovića u zoru na spavanju!
Foto: Arhiva

Obračun cimera

ZLOČIN U ĆELIJI U PADINJAKU: Marković ubio Amovića u zoru na spavanju!

Crna Hronika -
Zoran Marković na spavanju ubio Predraga Amovića (36), s kojim je delio ćeliju. Zločin se dogodio oko pet ujutru, a otkriven je kad se Amović nije pojavio na jutarnjoj prozivci

BEOGRAD - Zoran Marković (36) ubio je juče ujutru cimera Predraga Amovića (36) u zatvoru Nova Padinska skela. Ubistvo se dogodilo oko pet sati ujutru, a Marković je Amovića zadavio pertlom s patika.Prema nezvaničnim informacijama, dvojica cimera prethodno su se posvađali, a razlog je navodno bio to što je jedan optužio drugog da prenosi informacije.

- Amović je Markovića duže vreme ponižavao, često mu je govorio da je cinkaroš i vređao ga. Na kraju je Markoviću prekipelo, pa je juče ujutru, pred zoru, cimera koji je spavao zadavio pertlama sa svojih patika - ispričao je za Kurir izvor iz istrage.Ubio zbog paraZločin je otkriven juče ujutru nakon prozivke. S obzirom na to da se Amović nije pojavio, pripadnici Službe obezbeđenja otišli su do ćelije koju je delio s Markovićem i tamo otkrili njegovo telo. Osumnjičeni Marković izdržavao je kaznu od 11 godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda, nedozvoljenog posedovanja oružja i podmetanja požara, dok je Amović u zatvoru bio jer je osuđen na 15 godina zbog ubistva starice Darinke Demiri (94) u Zrenjaninu 2007.Amović je, kao dete bez porodične brige, živeo u kući žrtve, koja se o njemu brinula, hranila ga i davala mu novac za džeparac. Policija je ubistvo okarakterisala kao svirepo, a on je na saslušanju tvrdio da je do svađe s bakom došlo zbog toga što je kući došao pijan, a ona nije želela da mu da još novca za alkohol.

- Ispričao je sve do detalja. Upao je u njenu kuću s namerom da je opljačka. Međutim, pošto ona nije htela da mu kaže gde drži pare, on je legao preko nje i starim krpama prekrio joj usta i nos, obavio vrat i počeo da je davi. Onda je u jednom trenutku uzeo njen drveni štap, koji je starica koristila, i njime je udarao po glavi i telu dok nije prestala da se pomera - ispričao je tada izvor iz istrage.Hteo da se zamonaši

Amović je potom otišao do druge sobe i iz torbice žrtve uzeo 1.525 evra i 80.000 dinara, a iz kutijice narukvicu i minđuše, za koje je mislio da su zlatne. Kad se otreznio, shvatio je šta je uradio i pobegao iz Zrenjanina u Ljuboviju. Odatle je, kako je ispričao policiji, nameravao da ode u manastir i da se zamonaši. Ipak, svom ocu u Melencima rekao je da je ubio Darinku, nakon čega je ubrzo uhapšen.Istragu o zločinu u zatvoru u Padinskoj skeli preuzelo je Više tužilaštvo u Beogradu.

Ubistvo kod ZabeleROBIJAŠU ODSEČENE RUKEMilija Matijašević (34) iz Vrbasa ubijen je u blizini zatvora Zabela, u kome je služio kaznu. Njegovo telo, sa odsečenim rukama, pronađeno je početkom novembra 2010. u njivi nedaleko od požarevačkoj zatvora. Matijašević je bio u otvorenom delu zatvora, gde je radio kao čuvar u ekonomiji. Ubrzo nakon zločina uhapšen je zatvorenik iz Sremske Mitrovice, s kojim se Matijašević sukobio dok je u tom zatvoru robijao.

ČINJENICEKPZ Padinska skela

Ovde robijaju osuđeni na kazne od 10 do 40 godina zatvoraTo je najmoderniji zatvor sa specijalnim sistemom zaštiteGrađen je po uzoru na italijanske zatvoreKompleks ima 300 kamera za video-nadzorZatvor je opasan s dva reda žica, a na vrhu je i žilet-žicaPrvi osuđenik koji je smešten u Novu Skelu bio je Rašid Sakić, sin pevača Sinana Sakića150 čuvara angažovano je na zaštiti zatvorenika

Smrt u KPZ NišUBIO ŽENU U LJUBAVNOJ SOBIOsuđenik Ivan Milovanović ubio je bivšu suprugu Bojanu Bačević u prostorijama KPZ Niš u avgustu 2014. Milovanović je Bojanu zadavio kad mu je došla u posetu u ljubavnoj sobi. Milovanović je bio na odsluženju kazne zbog trgovine narkoticima, a suprugu je zlostavljao i tokom braka. U ljubavnoj sobi nije bilo zatvorskih stražara, niti video-nadzora zbog privatnosti zatvorenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track