Porodice najavile tužbu za psovke u Dobrovoljačkoj
Foto: TANJUG

Porodice najavile tužbu za psovke u Dobrovoljačkoj

Crna Hronika -
Rodbini stradalih bivši muslimanski vojnici okupljeni kraj mosta "Drvenija" psovali "četničku majku", "srpsku majku" i "nerođenu srpsku decu"

BANJALUKA - Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srske podneće Kantonalnom sudu u Sarajevu tužbu protiv NN lica zbog uvreda koje su u Sarajevu uputili porodicama poginulih vojnika prilikom obeležavanja 3. maja dve decenije od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici.

"Za nas je neprihvatljivo vređanje porodica stradalih vojnika JNA, kao i činjenica da pripadnici Kantonalnog MUP-a nisu ništa preduzeli da to na vreme spreče, zabranom okupljanja bošnjačkih udruženja na obližnjem mostu Drvenija", rekao je predsednik te organizacije Nedeljko Mitrović.

On je kazao da ova organizacija nikada neće odustati od zahteva za postavljanje spomen-ploče stradalim Srbima i vojnicima JNA u "Dobrovoljačkoj", "Tuzlanskoj koloni", "Kazanima", kasarni "Viktor Bubanj" i svim ostalim srpskim stratištima u Federaciji BiH.

"Nikada nećemo odustati od procesuiranja ratnih zločina nad Srbima u BiH i izvođenja pred lice pravde najodgovornijih vojnih i političkih zvaničnika bivše Republike BiH", poručio je Mitrović.

Članovi porodica vojnika JNA stradalih u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kao i oni koji su preživjeli zločin pre 20 godina i zvaničnici Republike Srpske i lokalnih vlasti mirno su se okupili u četvrtak, 3. maja, u Sarajevu kako bi odali počast pripadnicima JNA stradalim u Dobrovoljačkoj ulici, ali ih je nadomak tog mesta grupa ljudi dočekala zvižducima, psovkama i uvredama.

Ne obazirući se na bol porodica stradalih u Dobrovoljačkoj ulici, bivši muslimanski vojnici okupljeni kraj mosta "Drvenija" psovali su im, između ostalog, "četničku majku", "srpsku majku" i "nerođenu srpsku decu".

Skup u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici bio je uredno najavljen kantonalnim vlastima, za razliku od okupljanja na obližnjem mostu "Drvenija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track