Srbin šefovao bandom srpsko-albanskih dilera

Srbin šefovao bandom srpsko-albanskih dilera

Crna Hronika -
Pohapšeni u uspešnoj akciji austrijskih Kobri. Zaplenjen kokain vredan milion evra

BEČ - Policija u austrijskoj pokrajini Koruška saopštila je da je razbiila je trgovinu narkoticima i uhapsila bandu srpsko-albanskih narko dilera.

Tri kilograma kokaina, kako se navodi u saopštenju, "najboljeg kvaliteta" u vrednosti od oko milion evra, zaplenjeno je. Komandant policije u Koruškoj Volfgang Raheger rekao je da je od početka do sredine nedelje ukupno šest osoba uhapšeno.

Bandom je, kako tvrdi policija, rukovodio 36-ogodišnji državljanin Srbije koji je nastanjen u Filahu. Njegov 34-ogodišnji brat, takođe je bio uključen u ove nelegalne poslove.

Drugi državljanin Srbije stavio je stan na raspolaganje za skladištenje robe.

Dva Albanca, koji žive u Italiji, bili su posrednici, a kurir za transport droge bio je jedan belgijski državljanin poreklom sa Kosova. On je donosio drogu u Austriju svojim vozilom preko Nemačke i Salcburga do Koruške.

Svi osumnjičeni bili su već poznati policiji u vezi narkotika, a jedino je Belgijanac bio i međunarodno poznat.

Šest osoba nalaze se u istražnom zatvoru u Klagenfurtu i prva saslušanja su obavljena. Osumnjičeni su delimično priznali dela za koja se terete, ali negiraju pojedine optužbe i međusobno se optužuju.

Hapšenje je obavila specijalna jedinica austrijske policije "Kobra" nakon višemesečnih istraga, u saradnji s kriminalističkom službom.

Pretresom stanova pronađeno je tri kilograma kokaina, kao i manja količina drugih narkotika. Policija smatra da je kokain bio namenjen za tržište Koruške.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track