MISTERIOZNA SMRT MLADIĆA: Otišao u Sutomore da radi, a vratili ga u kovčegu!
Foto: Facebook

Uzrok smrti još nepoznat

MISTERIOZNA SMRT MLADIĆA: Otišao u Sutomore da radi, a vratili ga u kovčegu!

Crna Hronika -
Miloš Babić (20) pronađen je mrtav 25. juna prošle godine na terasi iznajmljenog stana u Sutomoru. Od tada, njegovoj porodici se niko nije zvanično obratio, ali oni ne odustaju od traženja istine o smrti svog jedinca

Miloš je sa svojom devojkom 9. maja otišao da radi sezonski u jednom kafiću. Sa majkom se poslednji put čuo 23. juna rekavši da je sve u redu, a dva dana kasnije pronađen je mrtav.

– Došli smo u Srbiju iz Knina kada je Miloš imao samo tri meseca. Preživeli smo “Oluju” i sve muke, a dete mi nastrada u trećoj zemlji, niti znam kako, niti ko i zašto ga je ubio – kaže majka nastradalog mladića.

Miloš je sa svojom devojkom 9. maja otišao da radi sezonski u jednom kafiću. Sa majkom se poslednji put čuo 23. juna rekavši da je sve u redu.

Dva dana nakon toga, komšije su ga pronašle u lokvi krvi na balkonu. Dok je Hitna pomoć stigla iz Bara, nesrećni mladić je podlegao povredama, a bio je uboden u srce i stomak.

– Imao je i dve posekotine na ruci. Ležao je na leđima, a pored njega je pronađen nož. U levoj ruci je držao krst, privezak sa lančića kojeg je uvek ima uza sebe. Do dana današnjeg, dobili smo samo kopiju izveštaja s uviđaja. Pokušali smo da ubrzamo preko ambasade, makar da nam tužilac nešto odgovori, ali od toga nema ništa. Ređali su se njihovi godišnji odmori i tako prođe sedam meseci!

Milošu su nestali kofer, sat i novac. Babići sada mogu samo da nagađaju da li je bilo reči o pljački ili nekakvom sukobu.

- Prvo smo čuli da je pronađen u fotelji na balkonu, a prema dopisu MUP nađen je na terasi kako leži. Potom smo čuli da spekulišu da je reč o samoubistvu, što je suludo. Nož je pronađen pored njegove leve ruke u kojoj je držao krst, a desna mu je bila potpuno ispružena – kaže majka nesrećnog mladića.

Pokušali su da razgovaraju sa Miloševom devojkom, ali bezuspešno.

- Sanja je, navodno, bila na poslu kada se sve to desilo. Međutim, ona izbegava svaki kontakt sa nama, promenila je broj telefona i nije došla čak ni da nam izjavi saučešće. Makar to bi bilo ljudski – kroz suze objašnjava Tanja.

Da muka bude veća, vest o Miloševoj smrti njegovi roditelji su čuli od rođaka.

- Neki inspektor je pozvao Miloševog druga, čiji broj je verovatno pronašao u njegovom telefonu. Taj mladić je pričao po Ostružnici kako je Miloš ubijen. To je stiglo do moje jetrve. Žena se šokirala, ali nije htela ništa da nam kaže dok ne proveri. Pozvala je policiju i kada su joj potvrdili, došla je da nam saopšti. Niko se nama kao roditeljima nije obratio – priča očajna majka.

Milošev otac Nenad, kada je otišao da preuzme telo, razgovarao je sa meštanima Sutomora koji su poznavali njegovog sina. Ipak, oni nisu bili od pomoći, a o Milošu su imali samo reči hvale.

- Svi su mu rekli da je bio momak na mestu i da nije pravio probleme – kaže Tanja.

– Naš Miloš je bio dobro dete, studirao je Višu elektrotehničku školu. Paralelno je radio da bi imao neki dinar za sebe. Bio je vernik. Plivao je za Bogojavljenje 2013. i 2014. godine. Na kraju je umro sa krstom u ruci. Možda je hteo da nam pošalje neku poruku, da nam kaže da ga je neko ubio. Bilo bi nam lakše da konačno saznamo istinu…

Miloš je voleo more i hteo je da se odmori i da radi. Prvo su devojka i on živeli kod gazde kafića u kom su radili, ali onda su iznajmili stan u vikendici gde je i ubijen. Trebalo je i Sanjin brat da im se pridruži. Međutim, iz policije smo čuli da su po porukama iz Miloševog telefona videli da su se on i Sanja posvađali. Kada sam dobila njegov telefon, nikakvih poruka nije bilo, sumnjičava je Miloševa majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track