TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Podignuta optužnica protiv bankara zbog prevare štediše
Foto: Shutterstock

Potraga za četvrtim i dalje u toku

TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Podignuta optužnica protiv bankara zbog prevare štediše

Crna Hronika -
BEOGRAD - Prvo osnovno tužžilaštvo u Beogradu podiglo je optužžnicu protiv trojice službenika filijale Sber banke u Beogradu, jer su oštetili ovu banku za višše od 400.000 evra, krađom novca sa računa jednog starijeg štediše.

Optužnica je podignuta protiv A.N., D.Đ. i I.R i podneta Prvom osnovom sudu u Beogradu, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.

A.N. se tereti za krivično delo, a D.Đ. i I.R. za krivično delo zloupotreba položžaja odgovornog lica. Sumnja se da su ovi bankarski službenici od 19. do 21. marta 2014. godine u filijali Sber banke zloupotrebili služžbeni položžaj tako ššto su nevrššenjem službene dužnosti I.R. i D.Đ. omogućili NN licu, kome je prethodno pomogao A.N, podizanje novčanog iznosa od 413.585,00 evra sa računa klijenta banke", navodi tužilaštvo.

Optužženi su uhapšeni krajem januara i produžen im je pritvor na predlog tužžioca. Policija jošš uvek intenzivno traga za NN licem, četvrtim osumnjičenim za kojeg se sumnja da je falsifikovanjem lične karte jednog starijeg Beograđanina, podigao svu njegovu uššteđevinu, sa sve pripadajućim kamatama.

Prevara je otkrivena kada je oštećeni štediša otiššao da se raspita o iznosu uššteđevine i od služžbenika banke dobio odgovor da na računu ima - "nula dinara".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track