KRISTIJANOV ADVOKAT: Na drogi za koju terete Golubovića nije bilo njegovog DNK
Foto: Jelena Vučetić

Odbrana

KRISTIJANOV ADVOKAT: Na drogi za koju terete Golubovića nije bilo njegovog DNK

Crna Hronika -
Advokat Kristijana Golubovića Nikola Todorović izjavio je da na drogi koja je pronađena u stanu njegove majke, a zbog koje je osuđen na osam godina, uopšte nije bilo tragova DNK Golubovića.

Todorović je ispričao da je prilikom hapšenja Kristijana Golubovića 16. januara 2010. godine ispred Crkve Svetog Marka, nakon čega je osuđen na osam godina zatvora u novembru 2014., uhapšeno nekoliko lica među kojima i jedna maloletnica za koju je rekao da se zove Kristina.

"Uhapšeni su i Kristijanova majka Milanka, Ferat, neki Sajo i Mirsad, i Kristijanov telohranitelj Uroš. Svima im je uzet DNK i urađena analiza na Biološkom fakultetu", rekao je on.

Todorović je dodao da je tada pronađene dve vagice, neki papiri, kese sa drogom kao i pištolj "bereta".

"Utvrđeno da nema ni na jednom predmetu DNK Kristijana Golubovića, ni na kesi, ni na pištolju zbog kojeg je on dobio 2 godine i 3 meseca zatvora", ispričao je Todorović u emisiji "Goli život" na televiziji "Hepi".

On tvrdi da su na stvarima pronađeni tragovi izvesnih Ferata i Mirsada. Advokat kaže da je na dan hapšenja maloletnoj Kristini Mirsad predao drogu i rekao da je stavi u grudnjak, nakon čega je ona odnela kod Golubovićeve majke.

"Kristina je to uradila i posle par minuta je ušla policija i pitala Kristijanovu majku gde je to što je uneto", ispričao je Todorović.

Advokat je naglasio da je devojka kasnije na suđenju menjala iskaz, pa je u prvom iskazu koji je dala 27. januara ispričala da je odnela jedan paketić a onda je u septembru rekla da ih je bilo dva.

Kada joj je sudija skrenuo pažnju na to da je delimično odstupila od svog januarskog iskaza, devojka je potvrdila da su bila dva paketića i rekla da ne zna zbog čega u zapisniku piše da je jedan, tvrdi Todorović.

Inače, Ferat je uhapšen i nekoliko dana ranije u Golubovićevoj kući sa 6 grama droge a kako je on ispričao Kristinu je na dan svog hapšenja povezao do Crkve Svetog Marka kako bi uzela "neka dokumenta" za Ferata.

"Nikada joj nisam rekao da uzme bilo kakvu drogu", rekao je Kristijan.

Advokat je ispričao da je u optužnici stajalo da je Kristijan Golubović 10 puta preuzimao drogu, prepakivao i prodavao u manjim paketićima.

Golubović je u emisiji ispričao i kako je svoje prijatelje "skidao" sa droge pa mu je optužba još teže pala zbog jednog od prijatelja koji se zbog njega više ne drogira.

"I zato sam ja sad žestoko osramoćen optužbom da sam narkodiler. Pazite, navodno preprodajem drogu u crkvi, podvodim maloletnicu, a moja majka seče i raspodeljuje drogu dalje", požalio se Golubović.Podsetimo, Goluboviću je izrečena pravosnažna kazna od osam godina zatvora još u novembru 2014. zbog trgovine heroinom, nakon što je uhapšen prilikom primopredaje u Hramu Svetog Marka u Beogradu 16. januara 2010. godine.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track