HOROR U SURČINU: Dragan ubio roditelje jer su ga maltretirali?
Foto: Dragan Kadić, Dragan Babić, Ubistvo, Sin, Rodite

Policija utvrđuje uzrok smrti porodice Babić

HOROR U SURČINU: Dragan ubio roditelje jer su ga maltretirali?

Crna Hronika -
Tela Dušana Babića (80), njegove supruge Milice (84) i sina Dragana (61) prevezena na obdukciju. Ne isključuje se mogućnost da je Dragan presudio ocu i majci, pa onda izvršio samoubistvo

BEOGRAD - Dragan je godinama bio žrtva porodičnog nasilja. Ako je on kriv za smrt roditelja, onda ih je ubio jer više nije mogao da izdrži pritisak.Ovo su juče za Kurir rekle komšije tročlane porodice Babić, čija su tela u fazi raspadanja pronađena u porodičnoj kući u Surčinu. Podsetimo, rođaci su 18. februara prijavili nestanak Dragana (61), njegove majke Milice (84) i oca Dušana Babića (80), a policija je tek posle osam dana razvalila ulazna vrata i zatekla tri leša. Tela su prevezena na obdukciju, gde se i dalje utvrđuje uzrok smrti.Žrtva nasilja- Ne isključujemo nijednu mogućnost, pa ni to da je Dragan ubio roditelje pa sebe. Međutim, jedna od opcija je i da su se Babići otrovali ili ugušili dimom, zbog čega će biti urađen i toksikološki nalaz. Zasad niko sa sigurnošću ne može da kaže šta im se desilo i od čega su umrli - kaže izvor Kurira iz istrage.Komšinica porodice Babić kaže da je Dušan bio zao prema komšijama, ali i prema svom sinu Draganu.- Vikao je na njega, maltretirao ga i tukao. Dragan je bio normalan dečak, završio je školu i zaposlio se, ali roditelji su ga stalno maltretirali. Zaključavali su ga u podrum, Dušan je znao da ga išutira u dvorištu... Dragan je sve to trpeo, iz straha nije smeo ni glas da pusti. Letos sam čula Dušana kako viče: „Milice, ne daj mu ništa da jede!“ - priča potresena komšinica.Ugovor o izdržavanjuOna dodaje da se Dragan razboleo i psihički oboleo zbog silnog zlostavljanja i maltretiranja.- Mučili su ga više od 40 godina, bio je kao senka, beo kao kreč. Mislim da je Dragan od silnih batina i ludog oca skrenuo s pameti. Otac mu nije dozvoljavao da se leči u nekoj ustanovi. Hteo je sam da brine o svom sinu. Ko zna, možda se plašio da ne ostane bez Draganove invalidske penzije, od toga su živeli - kaže prva komšinica.Pretpostavlja se da je tročlana porodica najmanje mesec dana ležala mrtva u kući, mada komšije kažu da ih nisu videli od decembra.- Priča se da je neka Miličina rođaka pre dve godine s Dušanom potpisala ugovor o izdržavanju i da im je novčano pomagala kako bi navodno njoj ostala kuća posle njihove smrti. Nisam ih viđala, pa sam pomislila da su ih rođaci odveli kod sebe - priča komšinica.

Komšija KosićUMRLI OD GLADI?Komšija Kosta Kosić kaže da su Babići bili čudna porodica.- Dušan mi je pričao da je Dragan agresivan, ali da su lekovima uspevali da ga smire. Sretao sam Dušana na ulici, jer u njihovu kuću nijedan komšija nikad nije ušao. Mislim da su umrli od gladi ili su se smrzli, jer se Dušan jedva kretao kada sam ga poslednji put video - kaže Kosić.

Komšinica PavlovićBILI SU SIROTINJAKomšinica Merima Pavlović kaže da su Babići teško živeli i da su jedva sastavljali kraj s krajem.- Bili su jad i beda! Dragan je stalno bio zatvoren u kući, zbog straha od oca retko je izlazio. Ko zna šta se dešavalo između njihova četiri zida. U svakom slučaju, žao mi je što se to dogodilo. Ovo je šok za sve nas - kaže komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track