TRAGEDIJA: Spasio psa iz vatre, a on i majka izgoreli!
Foto: Stefan Jokić

Zgarište na Novom Beogradu

TRAGEDIJA: Spasio psa iz vatre, a on i majka izgoreli!

Crna Hronika -
U stravičnom požaru na Novom Beogradu koji je izazvala sveća stradali nepokretna Nadežda i Milomir Atanacković

BEOGRAD - Nadežda Atanacković (89) i njen sin Milomir (56) nastradali su u požaru koji izbio u njihovom stanu na osmom spratu zgrade na Novom Beogradu.

Požar, za koji se sumnja da ga je izazvala sveća, buknuo je juče oko pet sati ujutro. Kako nezvanično saznajemo, Mića je prvi video vatru, odmah pustio psa napolje i otišao do komšinice kako bi pozvao vatrogasce.

- Zvao je vatrogasce od komšinice na istom spratu, vratio se u stan, oslobodio psa i više nije izašao. Pronašli su ga u kuhinji, a njegovu nepokretnu majku u krevetu - priča komšinica Koviljka Bužov.Pas u aziluSagovornica Kurira navodi da zavijanje psa Bakija, koji je unezvereno ulazio i izlazio iz zgrade, nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Do pre godinu dana Mića je imao dva psa, ali mu je jedan uginuo.- Ostao je samo Baki, kao verni pratilac. Nikad ga nije vezivao i u stopu ga je pratio - priča komšinica dok na ulaznim vratima zgrade cvili uznemireni pas.Bilo je tu i mnogo komšija koje su plakale zbog tragedije koja je uznemirila sve stanare. Oko 10 sati došli su iz „Veterine Beograd“ kako bi odveli psa.

Spasen... Pas Baki
Spasen... Pas Baki

Komšinica objašnjava da je Nadežda poslednje dve godine bila nepokretna, a da je Milomir imao dijabetes i bolesnu kičmu, zbog čega je otišao u prevremenu penziju.Živeli uz sveću- Mića je radio kao poštar, a u poslednje vreme bilo mu je baš loše. Imao je rane na nogama i hodao je sa štapom - navodi potresena komšinica.Prema njenim rečima, Mića ima rođenog brata, koji ih je retko obilazio.- Nadeždi je suprug umro pre 10 godina i ona je nasledila njegovu penziju. Imali su dve penzije, ali ipak nisu plaćali struju. Struja im je već neko vreme isključena i verujem da su koristili sveću, koja je i izazvala požar. Da zlo bude veće, Mića je prikupljao neke stare stvari koje je prodavao i stan ih je bio prepun - priča Koviljka Bužov.(J. R.)

Voditeljka na istoj adresiNATAŠA: TUŽAN SLUČAJ OVE DRŽAVEVoditeljka RTS Nataša Miljković, koja živi na istoimenoj adresi na kojoj je izbio požar, kaže da je poznavala stradalog.- Svakog dana je sedeo ispred zgrade sa svojim kučetom. Bio je tužan slučaj ove države jer mentalno nije bio dobro, komšije su zvale u pomoć nadležne službe i niko nije bio ovlašćen da pomogne. Tuga - kaže ona i dodaje da ona ni bilo ko od članova njene porodice nije bio u stanu prilikom požara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track