PROPALA KROZ TAVAN MLINA: Devojčica poginula na svoj 10. rođendan!
Foto: Marina Lop

Za manje od 24 sata u Srbiji nastradalo pet ljudi, dok je jedna osoba u kritičnom stanju

PROPALA KROZ TAVAN MLINA: Devojčica poginula na svoj 10. rođendan!

Crna Hronika -
Anita Veseli nastradala kad je propala kroz tavan napuštenog mlina u Pančevu s visine od dva metra

PANČEVO - Desetogodišnja Anita Veseli, učenica drugog razreda OŠ „Vasa Živković“, na mestu je ostala mrtva pošto je propala kroz tavan napuštenog mlina u Pančevu. Devojčica je juče trebalo da proslavi rođendan sa svojom porodicom i drugarima, a roditelji joj umesto veselja spremaju sahranu.Nesreća se dogodila u utorak oko 18.20, kad je Anita zajedno sa svojim bratom otišla da se igra u starom mlinu, preko puta porodične kuće.Čuo se jak udarac- Devojčica je propala kroz daske s visine od oko dva metra. Srušila se na zemlju i kamenje, udarac je bio jak. Podlegla je povredama na licu mesta - kaže izvor Kurira iz istrage.Anita je kobne večeri izašla za bratom Draganom (22), koji je krenuo da donese drva i poginula je pred njegovim očima.- Hteo sam da naložim vatru, a ona je sve vreme trčkarala oko mene. Odjednom sam je izgubio iz vida. Nisam se zabrinuo, jer je volela sama da se igra. Iznenada sam začuo neki udarac, kao da je nešto palo. Video sam Anitu kako leži i odmah sam pritrčao da joj pomognem - kaže Dragan za Kurir.On objašnjava da nije ni pomislio da mu je sestra mrtva i da se nadao da će otvoriti oči. Dragan je sestricu uzeo u naručje i odneo je kući.- Bila sam u kući, pravila sam tortu za rođendan moje Anite. Dragan je odjednom uleteo sa njom u rukama i spustio ju je na pod. Mislili smo da se onesvestila, pa smo je polili vodom. Međutim, nije dolazila k sebi, pa smo pozvali Hitnu pomoć - priča uplakana majka Zarifa, koja, osim Anite, ima još osmoro dece.

Lekari su ubrzo stigli na lice mesta, ali su, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.- Rekli su nam da je odmah preminula, imala je unutrašnje krvarenje i nije joj bilo spasa. Noga i kuk bili su joj modri - kroz suze priča neutešna majka.Plač umesto slavljaAnita je, kako kaže, bila radoznala devojčica, koja je volela da se igra, ali nikad ranije nije ulazila u napušteni mlin.- Ne znamo šta joj je bilo tog dana da ode tamo, uvek se igrala u dvorištu. Htela je da pođe sa mnom, valjda je bila uzbuđena zbog svog rođendana, pa je ceo dan trčkarala. Taj tavan i na prvi pogled izgleda raspalo, a ona se popela gore. Međutim, daske su pukle i ona je propala. Bila je sitna i mršava, njeno telo nije moglo da se izbori s tako teškim povredama - priča potreseni brat Dragan.Porodica nastradale devojčice je u šoku i ne može da se pomiri s činjenicom da njihove mezimice više nema.- Mnogo nam je teško! Velika tragedija nas je zadesila! Trebalo je da joj slavimo rođendan, a ne da plačemo - kaže devojčicin brat Afrim (29).

SiromašniŽIVE OD SOCIJALNE POMOĆIPorodica Veseli se u kuću preko puta mlina doselila pre dve godine. Roditelji nastradale Anite nisu zaposleni, a decu izdržavaju od socijalne pomoći. Telo nastradale devojčice prevezeno je u Institut za sudsku medicinu, a obdukcijom će biti utvrđeni uzroci smrti.

KAKO JE DOŠLO DO NESREĆE- Anita izašla da se igra- popela se na tavan mlina- propala kroz trule daske- pala na kamenje i zemlju- umrla na licu mesta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track