DOLAZIMO U SRBIJU, NISMO ULIČNA BANDA: Stižu osnivači Junajted tribjunsa!
Foto: Facebook

Motoristi

DOLAZIMO U SRBIJU, NISMO ULIČNA BANDA: Stižu osnivači Junajted tribjunsa!

Crna Hronika -
BEOGRAD - Motociklistička organizacija ili, kako sami sebe nazivaju, „bratstvo“ Junajted tribjuns, koje je nemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, uskoro postaje aktivno i u Srbiji.

Osnivači Balkanskih rokera, čija grupa broji više 3.000 članova, jesu Armin Ćulum Boki i Nermin Ćulum, kao i Sado Seferović, koji je boravio u Beogradu, gde je pregovarao o otvaranju ogranka.

- Planiramo da povežemo sve gradove u Srbiji i napravimo ozbiljnu grupu. Mnogi sportisti već su kontaktirali s nama u želji da nam se priključe. Nama je važno da znamo s kim imamo posla jer naš zakon ne dozvoljava da primamo bilo koga. Zato momci treba da budu ozbiljni poslovni ljudi. Alkoholičare i narkomane ne primamo - kaže Seferović, koji demantuje da njihova organizacija ima veze s trgovinom ljudima i drogom i podvođenjem devojaka:- Mi smo ozbiljna institucija, nemamo veze s prljavim poslovima. Nikad nismo bili ulična banda ili kriminalna organizacija. Kod nas je bratstvo svetinja. Ako neko prekrši pravilo, prekida se kontakt s takvim članom i slede ozbiljne sankcije. Kada neko doživi nesreću ili je u nevolji, mi se odmah organizujemo i pomognemo - poručuje Seferović.Inače, nemačka tajna služba Tribjunse je proglasila za treću najveću opasnost u Evropi. (Lj. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track