Šverceru kola oduzeta kuća

Zaplena imovine stečene kriminalom

Šverceru kola oduzeta kuća

Crna Hronika -
Homen: Vrednost dosad oduzete imovine premašila je 350 miliona evra

BEOGRAD - Zakon daje rezultate!Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde privremeno je zaplenila tri kuće, tri placa, tri stana, dve njive i tri automobila od članova kriminalne grupe Saše Bošnjačkog! Ova grupa bavila se švercom neocarinjenih automobila koje je nelegalno prodavala po Srbiji.

- Rešenjem Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, Saši i njegovoj supruzi Snežani Bošnjački oduzeta je kuća s placem u Rumi, dok su njihovim saučesnicima, braći Branislavu i Miroslavu Lukiću, kao i Vesni Fridman, oduzeta ukupno tri stana u Novom Sadu, tri automobila, dve kuće s placevima u Rumi i dve njive u Vrdniku - kazao je izvor Kurira.

Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde, kaže da Zakon o oduzimanju imovine stečene nezakonitim radnjama i dalje daje izuzetne efekte!

- Važno je naglasiti da imovinu ne oduzimaju samo posebna odeljenja ili viši sudovi, već, kao u ovom konkretnom slučaju, i osnovni sudovi imaju nadležnost i kapacitet da donesu ovakve odluke. Oduzimanje imovine stečene kriminalom je definitivno jedan od najefikasnijih metoda borbe protiv kriminala i korupcije. Vrednost oduzete imovine odavno je premašila 350 miliona evra, a verujem da će ubrzo taj iznos dostići pola milijarde evra - kazao je Homen.

(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track