Uhapšen "rušitelj" holandskih brana!

Akcija MUP

Uhapšen "rušitelj" holandskih brana!

Crna Hronika -
Miroljub Petrović, autor pretećih poruka, priveden po zamolnici iz Holandije

BEOGRAD - Pretio!Miroljub Petrović (47) iz Beograda, autor video-poruke na Jutjubu, u kojoj preti da će srušiti branu na severu Holandije ukoliko iz zatvora u Ševeningenu ne budu pušteni haški optuženici Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Vojislav Šešelj, uhapšen je prekjuče u svom stanu u Beogradu!

- Prvo je bio malo zbunjen, a zatim je mirno krenuo s policajcima. Tokom hapšenja operativci SBPOK su pretresli stan u kojem Petrović živi sa suprugom i dvoje dece i odneli njegov računar na veštačenje - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Petroviću je određen policijski pritvor do 48 sati zbog sumnje da je ugrožavao sigurnost i izazivao paniku i nered.

- Pre desetak dana holandsko tužilaštvo nam je poslalo zamolnicu, posle čega je pokrenuta istraga - kaže sagovornik Kurira.

Uhapšeni Petrović je priznao da je napravio sporni snimak.

- Rekao je kako je hteo da se našali i da nije bio svestan da će to izazvati paniku među stanovnicima Holandije. Izjavio je i da mu je žao zbog toga što je uradio - rekao je sagovornik Kurira.

Petrović je javnosti postao poznat sredinom aprila, kada su se na Jutjubu pojavila dva snimka u kojima on preti da će srušiti branu u Holandiji nakon što „patriotske snage“ dođu na vlast u Srbiji. Zbog toga je tužilaštvo Holandije pokrenulo istragu, a parlament je o Petrovićevim pretnjama raspravljao na jednoj od sednica.

Šta je sve govorio Petrović

- „Novak Đoković je u kandžama demona.“

- „Čovek postaje homoseksualac zato što se to reklamira.“

- „Haški tribunal je centar inkvizicije.“

- „Srušiću brane na severu Holandije ako Šešelj, Karadžić i Mladić ne budu pušteni na slobodu.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja