Teodora Viktorović: Nisam birala oružje da ubijem mamu i baku
Foto: Facebook

Dvostruko ubistvo satarom

Teodora Viktorović: Nisam birala oružje da ubijem mamu i baku

Crna Hronika -

U trenutku ubistva majke, kod Teodore je postojala akumulacija afekta uslovljenog poremećenim porodičnim odnosima i trenutnom provokacijom, rekla je klinički psiholog Nada Janković

BEOGRAD - Teodora Viktorović ubila je baku Ivanku Đukić jer je smatrala da joj ona neće oprostiti što je prethodno ubila majku Ljiljanu, naveli su veštaci na jučerašnjem suđenju u Palati pravde.

- U trenutku ubistva majke, kod Teodore je postojala akumulacija afekta uslovljenog poremećenim porodičnim odnosima i trenutnom provokacijom. Osećala se ugroženo i obezvređeno, a tog jutra je rasprava bila okidač - rekla je klinički psiholog Nada Janković.Porodične svađeOna je istakla da su u domu Viktorovića i Đukića vladali veoma loši odnosi, kao i da je Teodora prisustvovala čestim sukobima roditelja, što je uticalo na formiranje njene ličnosti.- Teodora je jedno vreme živela sama s bakom, pa je majčin povratak doživela kao izdaju jer je baka Ivanka često bila na Ljiljaninoj strani. Majka joj se mešala u brak - ispričala je Jankovićeva.Doktorka je ispričala da Viktorovićeva nije bila neuračunljiva u trenutku ubistva jer nije povredila ni ćerkicu ni sebe.- Kod bakinog ubistva Teodora je donela racionalnu odluku, dok je majku ubila iz emotivnih razloga - istakla je Jankovićeva, koja je dodala da ne može da kaže zbog čega je Teodora uzela najveću sataru. Na ovu konstataciju Viktorovićeva je počela da plače.Plakala u sudnici- Mislim da nikada ne bih mogla da ubijem baku. Ne mogu da verujem da sam bila racionalna, niti me bilo ko može ubediti u to. To da sam birala oružje je monstruozno i nenormalno za bilo koju normalnu osobu - kroz suze je ispričala Teodora Viktorović i dodala da je majku i baku gledala kao jedno.- Baka me je povredila jer nije stala na moju stranu, uvek je podržavala mamu - zaključila je Teodora. (J. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track