Žabac prevario Šarića za 100 kg kokaina?

Istraga ranjavanja Nebojše Tubića

Žabac prevario Šarića za 100 kg kokaina?

Crna Hronika -
Izvor iz policije: Tubić (52) je svojevremeno prodao drogu za narko-bosa iz Pljevalja, a pare je zadržao za sebe. Njegovo ubistvo trebalo je da bude opomena

NOVI SAD - Odmotava se klupko?Atentat na Nebojšu Tubića zvanog Žabac (52), koji je ranjen u sredu ispred picerije u centru Novog Sada, najverovatnije je naručio Darko Šarić jer je Žabac previše znao o njegovim poslovima, tvrdi za Kurir izvor blizak istrazi.- Veza Nebojše Tubića sa Šarićem postoji već dugo godina. Prema informacijama koje još proveravamo, Šarić je svojevremeno dao Tubiću 100 kilograma kokaina, koji je Žabac trebalo da proda, a pare da preda Šariću. On je drogu prodao, ali je novac zadržao za sebe! Tubićevo ubistvo trebalo je, prema našim informacijama, da posluži kao opomena drugima koji ne poštuju „pravila posla“ - rekao je izvor Kurira.Osim sa Šarićem, Tubić je sarađivao i sa Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam, kao i s Miletom Jerkovićem.- Žabac je čak bio i na proslavi 45. rođendana Joce Amsterdama 2007. godine, kad je izbio incident s policijom, zbog čega sad sude Jociću. Očigledno je da je Tubić bio okružen „žestokim momcima“ i gde god se zagrebe, svuda su mogući motivi napada na njega. Da li je Žabac sad zasmetao tim „prijateljima“, pa su rešili da ga uklone, utvrdićemo tokom istrage - kaže izvor Kurira.Naš sagovornik dodaje da je policija dosad na informativni razgovor pozvala desetak ljudi, ali niko od njih nije zadržan.- Pregledani su takođe i svi snimci napravljeni kamerama za video-nadzor u piceriji, ali na njima nema ničega što bi moglo da se iskoristi u istrazi. To nam je još jedna potvrda da je napadač profesionalac koji je precizno isplanirao napad na Tubića - kaže izvor Kurira.

Darko Šarić
Darko Šarić

Stanje stabilnijeNebojša Tubić je i dalje u životnoj opasnosti.- Zdravstveno stanje povređenog je malo stabilnije, ali je i dalje životno ugrožen. Nebojša je i dalje u teškom stanju - rekla je za Kurir Jelena Jurišin, portparolka Kliničkog centra Vojvodine.

„Hekler“ u modi!Napadač na Tubića i dalje je u bekstvu, a policiju je pomalo iznenadilo što je u pucnjavi korišćen „hekler“, koji su svojevremeno koristili pripadnici „zemunskog klana“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track