Upucali razbesnelog Srbina sa sekirom
Foto: Reuters

Upucali razbesnelog Srbina sa sekirom

Crna Hronika -
Komšiluk kaže da je ubijeni Đorđe A bio veoma zatvoren, pomalo naprasit, ali ga niko nije video tako iznerviranog kao tog dana kada je ubijen

AJHAH- Srbin Đorđe A. (47) iz bavarskog gradića Ajhaha koga je u nedelju ubio policajac kada je sekirom nasrnuo na svog komšiju nije bio psihički bolestan, kako je to prenela nemačka štampa.

Komšiluk kaže da je ubijeni Đorđe A bio veoma zatvoren, pomalo naprasit, ali ga niko nije video tako iznerviranog kao tog dana kada je ubijen prenosi pisanje lokalne štampe portal Vesti onlajn.

Kako navode Vesti onlajn Đorđe inače poreklom iz Bosne, imao je kafanu u Ajhahu, gde su pravili zabave za pamćenje.

-Đorđe je u to vreme bio srdačan, široke ruke i dobrog raspoloženja. Ako neko nije imao novca, Đorđe je velikodušno odgovarao da zbog jedne ili dve čašice neće osiromašiti - svedoči komšija.

Niko od komšija ne može da kaže kada je zapravo njegov život krenuo nizbrdo, da li je to bilo zbog razvoda sa suprugom ili zbog propasti kafane.

Po rečima šefa policije u Ajhahu Rudolfa Rothamera, policajac koji je pucao u Đorđa pod nadzorom je psihologa, ali će brzo biti vraćen na dužnost. Rothamer je potvrdio da Đorđe nije bio poznat policiji po nasilju i agresivnosti.

Ubistvu prethodila svađa sa komšijom

Ubistvu Đorđa A. prethodila je njegova svađa sa Ramazanom E.

Mladić je pokušao da smiri Đorđa, ali kada se komšija koji je bio očevidac vratio ka prozoru kada je ponovo čuo galamu i video ga kako sa sekirom juri Ramazana.

- Povikao sam da prestane sa glupostima, a on me je pitao da li i ja hoću da dobijem svoje. Zatim sam čuo udarce sekire o vrata ulaza u koji se sakrio mladić - priča komšija.

On kaže da se policija korektno ponašala. A onda je čuo još jedan udarac sekirom i zatim pucanj kada je Đorđe sa sekirom nasrnuo na policajca .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track