Nastavljeno suđenje Đuraškoviću i saradnicima

Suđenje

Nastavljeno suđenje Đuraškoviću i saradnicima

Crna Hronika -
Nekadašnja članica Upravnog odbora FAM iz Kurševca Ljiljana Kostić, negirala sve navode optužnice, a ona je sudskom veću rekla da "pred njim sede privrednici, a ne kriminalci

BEOGRAD - Suđenje vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću zbog optužbi da je sa saradnicima oštetio kruševačku fabriku maziva FAM za oko 35 miliona evra nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Đurašković je prvi put došao na suđenje sa slobode, pošto je 19. aprila pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu u kome je proveo gotovo godinu dana, od hapšenja 12. maja 2011. godine.

Njemu je određena mera zabrane napuštanja prostorija u kojima živi, odnosno određen mu je kućni pritvor uz kontrolu kretanja elektronskim nadzorom.

Na današnjem suđenju odbranu je detaljno iznela nekašašnja članica Upravnog odbora FAM iz Kurševca Ljiljana Kostić, negirajući sve navode optužnice.

Ona je sudskom veću rekla da "pred njim sede privrednici, a ne kriminalci i da će to dokazati".

Đurašković je optužen da je, uz pomoć saradnika, zloupotrebom službenog položaja pribavio oko 18 miliona evra imovinske koristi i istovremeno oštetio FAM za oko 35 miliona evra.

On je negirao navode optužnice. "Pročitao sam optužnicu bezbroj puta i nije mi jasno kako sam mogao sam sebe da oštetim", rekao je na početku suđenja Đurašković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track