POD SUMNJOM ZA MITO: Bankaru do 30 dana pritvora

Odluka Višeg suda

POD SUMNJOM ZA MITO: Bankaru do 30 dana pritvora

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je sinoć pritvor do 30 dana službeniku marketinga Komercijalne banke M.P. (41) osumnjičenom za primanje mita.

Sudija za prethodni postupak doneo je resenje kojim je okrivljenom M.P. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je portparol suda Tanja Koljenšić.

TUŽILAŠTVO PREDLOŽILO PRITVOR: Bankar se na saslušanju branio ćutanjem

Pritvor mu je određen i zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti, što može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, dodala je Koljenšić. M.P. je odgovorno lice Sektora za marketing Komercijalne banke.

Sumnjiči se da je primio mito i ostvario protivpravnu imovinsku korist višu od 468.000 evra. Postoje osnovi sumnje da je M.P. neposredno, u više navrata, primio novac od jednog dobavljača, kako bi za uzvrat u okviru svojih službenih ovlašćenja počinio radnju koju ne bi trebalo da obavi, navodi se u saopštenju MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja