PUCNJAVA U KLINI: Oružani napad na kuću Šiljkovića
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Hicima na srpske povratnike

PUCNJAVA U KLINI: Oružani napad na kuću Šiljkovića

Crna Hronika -

KLINA - Na kuću povratnika Žarka Šiljkovića u selu Rudice kod Kline noćas je pucano iz vatrenog oružja.

U vreme napada u kući je pored Žarka bio i njegov otac. Nema povređenih. Žarko Šiljković je ispričao da se napad dogodio između jedan i dva sata posle ponoći.

Na kući je načinjena materijalna šteta. Šiljković je napad prijavio policiji koja vrši uviđaj. U Rudicama kod Kline živi desetak povratničkih porodica.

Đurić osudio napad na kuću povratnika

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je danas napad na kuću povratničke porodice u blizini Kline na Kosovu i zatražio od vlasti u Prištinu da pronadju napadače.

On je ocenio da su srpske porodice u opštini Klina najčešća meta napada "ekstremista i kriminalnih grupa", a da policija na Kosovu i medjunarodna zajednica nisu ništa uradile tim povodom. Neidentifikovani napadači pucali su noćas oko 2.00 na kuću porodice Šiljković u selu Rudica kod Kline na Kosovu, a povredjenih nije bilo.

"Pucnjava nas probudila u uplašila"

Šiljković (60), kazao je da ga je pucnjava probudila i uplašila, kao i njegovog oca Blagoja (86), da je kasnije video pokidanu žicu oko kokošinjca i pretpostavio da su razbojnici pokušali da ukradu živinu.

Kako je naveo na kući su vidljivi tragovi metaka, a o napadu je obavestio odbornika u Skupštini opštine Klina i predstavnika Privremenog organa opštine Božu Šarkovića. Šiljković je dodao da je kasnije došla i policija čiji su forenzičari obavili uviđaj.

On je kazao da su u nekoliko navrata nepoznate osobe pokušale da mu ukradu traktor, i da su jednom uspeli da ga izguraju na put, ali ih je policija u tome sprečila.

Predstavnik Privremenog organa Boža Šarković rekao je agenciji Beta da je u selu Rudica do sada ukraden jedan traktora i da se dogodilo više kradja, ali da je ovo prvi put da je neko pucao na kuću i tako ugrozio živote povratnika. Meštani sela Rudnica ispričali su da ih je napad uznemirio i da zahtevaju da policija pronadje napadače i da oni budu kažnjeni. U selu Rudici je obnovljeno 13 kuća, a trenutno u sedam živi oko 20 povratnika. Pre rata na Kosovuu tom selu bilo je više od 30 srpskih porodica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track