BEKO SVEDOČIO O ATENTATU: Nadležni organi nemaju hrabrosti da slučaj istraže do kraja!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nastavlja se suđenje Maji Adrovac u Palati pravde

BEKO SVEDOČIO O ATENTATU: Nadležni organi nemaju hrabrosti da slučaj istraže do kraja!

Crna Hronika -

Biznismen Milan Beko stigao je danas u Palatu pravde gde svedoči u Višem sudu u Beogradu na suđenju Maji Adrovac optuženoj da je pomogla N.N osobi u pokušaju njegovog ubistva u novembru 2014. godine.

Beko je iskaz dao u svojstvu oštećenog. Beko na saslušanju u tužilaštvu Maju Adrovac nije prepoznao kao napadača i ostaje pri tom iskazu.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Beko je rekao je da nadležni organi, zbog nedostatka hrabrosti, nisu do kraja istražili pokušaj njegovog ubistva i da su zbog toga "određene nepoželjne istine ostale zaštićene".

"Javnosti je dat scenario preko tabloida koji odgovara naručiocu ubistva i izvršiocima", rekao je Beko i požalio se sudu da se nakon tog događaja njegova porodica i on više ne kreću slobodno i nigde ne idu bez ozbiljnog obezbeđenja.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Prethodno je Beko detaljno opisao napad na njega napominjući da mu je nakon dva upucavanja u stomak ubica prišao i "overio ga metkom u leđa", ali da je zahvaljujući prisebnosti i svesti da plaćene ubice overavaju žrtve izveo manevar koji mu je spasio život.

"Znao sam da plaćene ubice imaju običaj da overavaju žrtve, pa sam se ležeći na zemlji u trenutku kada mi je prilazio zarotirao na bok. On je to i uradio, ispalio je metak koji je zbog moje rotacije prošao kroz leđa i pored lopatice", naveo je Beko.

Advokati Maje Adrovac nisu imali pitanja za Beka, jer je nije spomenuo u svom iskazu.

Na pitanje suda da li će istaći odštetni zahtev Bekov advokat Zdenko Tomanović rekao je da će se o tome izjasniti do kraja suđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track