AKCIJA CARINIKA U SREMSKOJ MITROVICI: Zaplenjena oprema za održavanje bazena
Foto: Carina

Uskoro prekršajni postupak

AKCIJA CARINIKA U SREMSKOJ MITROVICI: Zaplenjena oprema za održavanje bazena

Crna Hronika -

Carinici su prilikom kontrole javnog carinskog skladišta u Sremskoj Mitrovici otkrili brojne nepravilnosti, odnosno radi se o opremi za bazene koja nije prijavljena za carinjenje, navodi se u današnjem saopštenju Uprave carina.

Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su utvrdili da deo robe koju je uskladištila i prijavila za carinjenje beogradska firma kao robu evropskog porekla, na koju se ne plaćaju carinske dažbine, zapravo potiče iz SAD-a, Meksika i iz Kine, što je jasno naznačeno i na ambalaži u koju je roba bila upakovana.

Foto: Carina
Foto: Carina

Reč je o rekvizitima za opremanje i održavanje bazena, među kojima je najviše različitih rotacionih raspršivača, dizni, plutajućih termometara, zonskih i statičkih programatora, halogenih lampi, fleksibilnih spojnih i creva „kap po kap“, pa čak i jedan robotizovani podvodni usisivač.

Takođe je utvrđeno da deo robe, koja je otkrivena 22. aprila, uopšte nije prijavljen. Radi se o 60 džakova kvarcnog peska od po 25 kilograma, koji se koristi za prečišćavanje vode u bazenima.

Protiv odgovornih će biti pokrenuti prekršajni postupci pred nadležnim sudom, a ukupna vrednost prekršaja će biti naknadno utvrđena, navodi se u sapstenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track