U Beču se predala dva člana Čačanske bande

U Beču se predala dva člana Čačanske bande

Crna Hronika -
Saslušanja njih dvojice je u toku, a posebno u vezi pljački zlatara Karner 24.januara lani Salcburgu i Turzo 3.februara ove godine u Beču

BEČ - Austrijska policija saopštila je da su se predala dva Srbina, članovi takozvane "Čačanske bande", koja je pljačkala zlatare i draguljarnice u Beču i Salcburgu.

Dvojica Čačana, državljani Srbije, koji se terete da su opljačkali najmanje četiri zlatare, predali su se juče, izjavio je portparol bečke policije Roman Haslinger.

Nikola B. (23) i Mihajlo M. (29) su, prema njegovim rečima, odlučili da se predaju, jer su "osećali da su pod pritiskom".

Oni su u pratnji advokata došli u policiju, gde su se, na čuđenje čuvara reda, predali.

Ova dva Čačanina su, kako se sumnja, opljačkali zlatare Karner i Hasman u Salcburgu, i Kornmeser i Turzo u Beču, a za njima je od sredine marta raspisana poternica.

Nikola B. je početkom marta ranjen u oružanom okršaju u Čačku.

Jedan od dvojice osumnjičenih Čačana je, navodno, već priznao pljačku zlatare Kornmeser.

Radi se o pljački izvršenoj 18.januara, kada su, nešto pre podneva, dva muškarca upala u zlataru i pištoljima pretili zaposlenima.

Jednog zaposlenog su udarili pištoljem i odvukli u prostoriju iza prodajnog dela, kako bi ga naterali da otvori trezor. Odneli su plen u vrednosti od 3,5 miliona evra.

Zahvaljujući toj pljački policija je došla do dobrih fotografija sa bezbednosnih kamera radnje i DNK traga, jer se jedan od dva pljačkaša posekao na vitrini koju je razbio.

Na osnovu fotografija i DNK tragova policija je brzo ušla u trag Nikoli B. i Mihajlu M.

Saslušanja njih dvojice je u toku, a posebno u vezi pljački zlatara Karner 24.januara lane Salcburgu i Turzo 3.februara ove godine u Beču.

Policija se nada da će osumnjičeni dati korisne informacije, jer smatra da ima još saučesnika, i da na to ukazuje oružani obračun 7.marta u Čačaku između Nikole B. i Stanka R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track