Meci leteli iznad dece!

Horor u Borči

Meci leteli iznad dece!

Crna Hronika -
Ratko Z. (43), bivši vojnik po ugovoru i ratni veteran, počeo da puca nakon što ga je gazda izbacio iz lokala. Ispalio više od 100 metaka i ranio troje ljudi

BEOGRAD - Umalo pokolj!Žitelji Borče još su u šoku posle petnaestominutne pucnjave u kojoj je Ratko Z. (43) ispalio više od stotinu stotinak metaka ispred kafe-kladionice „Kum“ u beogradskom naselju Borča. U svom sumanutom pohodu Ratko Z. je ranio Milku Č. (53), kao i Mirka V. (34) i Srđana M. (46).

- Zapaliću mu stan! Slobodno to napišite! Zovem se Saša Jerotijević! Ranio mi je tetku Milku, koja me je othranila. Ona ga je molila da je poštedi, a on je ipak pucao u nju! I mene je 2009. ubo nožem u stomak - rekao je za Kurir Jerotijević, pokazujući ožiljak na stomaku.

Očevici su ispričali da je sukob započeo u „Kumu“.

- Lokal je bio pun, a pošto je Ratko bio pijan, gazda Dragić Savić ga je izbacio. Vratio se posle desetak minuta s „kalašnjikovim“ i zapucao. Menjao je okvir za okvirom i nasumice pucao... Napolju je u to vreme bilo mnogo prolaznika i dece, a meci su im leteli iznad glava! Kad je začuo policijske sirene, potrčao je prema kući! Policajci su ga stigli ispred stana, a on je zapucao i na njih. Uhvatili su ga tek kad je ostao bez municije - ispričao je jedan od očevidaca.

Komšije pričaju i da su Ratko i vlasnik kafića „Kum“ odavno u sukobu.

- Gazda je nekoliko puta izbacivao Ratka iz lokala, a odnosi među njima naročito su se pogoršali kad su se posvađali oko bureta koje je Stanko stavio ispred zgrade u kojoj živi, a koje je Savić, koji ima stan u zgradi preko puta, hteo da ukloni - ispričale su komšije.

Rupe od metaka na parkiranom vozilu
Rupe od metaka na parkiranom vozilu

Lokal ispred kojeg se dogodio obračun
Lokal ispred kojeg se dogodio obračun

Dačić: Ratko Z. hapšen i ranije

Ministar Ivica Dačić rekao je da se Ratko Z., između ostalog, tereti za pokušaj ubistva i napad na službeno lice.

- On je ranije osuđivan za razbojništva, krađe... Pretresom stana nađena je ručna bomba, tri okvira za automatsku pušku i municija. Oštećeno je osam automobila, a jedan metak završio je u prozoru jednog stana - rekao je Dačić.

Stan kao tvrđava

Ratko Z. je po zanimanju stolar, a od 1992. do 1995. godine bio je vojnik po ugovoru. Dvaput je bio na ratištu kao dobrovoljac.

- Stan je pretvorio u tvrđavu! Imao je tri kamere, ispred vrata je imao reflektor koji se uključivao na senzor. Razveden je, a kad bi popio, postajao bi nezgodan. Ma, čudan čovek, ponekad bi svojim kolima odgurao sve kontejnere niz ulicu - rekao je komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track