Uhapšen ubica Srbina u Beču, motiv nejasan

Uhapšen ubica Srbina u Beču, motiv nejasan

Crna Hronika -
Osumnjičeni Jozefa E. (61) negirao optužbe. On se trenutno nalazi u istražnom zatvoru u Sankt Peltenu

BEČ - Austrijska policija je saopštila da je uhapsila osumnjičenog Jozefa E. za ubistvo Milenka Marinkovića (58), čije telo je krajem prošlog meseca pronađeno u delovima u Bečkoj šumi kod mesta Gablic. Milenko je ubijen udarcima u glavu, potom raskomadan, a delovi spakovani u džak.

Policija je, kako je saopštila, uhapsila srpskog državljanina Jozefa E. (61), koji je negirao optužbe. On se trenutno nalazi u istražnom zatvoru u Sankt Peltenu. Milenko je od 30. marta, kada je trebalo da se sastane sa osumnjičenim, proglašen nestalim. Prilikom policijskog saslušanja osumnjičeni za ubistvo je rekao da Milenko nije ni došao na sastanak, preneo je Leopold Ec iz Kriminalisticke službe Donje Austrije.

To se, međutim, kosi sa rezultatima istrage pošto su u stanu osumnjičenog pronađena dokumenta koja ga terete, kao i tragovi u podrumu, koji bi mogao biti mesto ubistva. Isto tako pronađeni su DNK tragovi osumnjičenog na vreći u kojoj je bio spakovan trup ubijenog. Žrtva i ubica su se poznavali već dugo, rekao je Ec dodajući da su se obojica bavila prodajom automobila. Policija pretpostavlja da je moguće da je vozilo ubijenog možda imalo neku ulogu u zločinu.

Crna "tojota RAV4" sa tablicama W-VRCIN1 još nije pronađen i policija pretpostavlja da ga je osumnjičeni odvezao u Srbiju. Od kraja marta je osumnjičeni bio u dva navrata u Srbiji, a prilikom povratka u Austriju, u ponedeljak, on je uhapšen na osnovu naloga državnog tužilaštva u Sankt Peltenu. Do sada je poricao vezu sa zločinom i ignorisao je sve otežavajuće okolnosti, rekao je Ec.

Policija dodaje da je motiv zločina, takođe, još nepoznat. Nestanak Milenka prijavila je njegova supruga 30. marta. On je suprugu odvezao na posao oko 6.30 svojim kolima, i potom je, prema rečima udovice, kod kuće uklonio pokvarenu veš mašinu, pošto je nova trebalo da stigne. Prilikom povratka s posla oko 17.30 supruga je pronašla obaveštenje službe za dostavu mašine ispred stana, prema kojoj su pokušali oko 13.20 da dostave novu uređaj, ali niko nije otvorio vrata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track