TUŽNA ISPOVEST DEVOJKE IZ ZRENJANINA: Monstrumi su mi ubili dve drugarice!

Katarina Melegi za deset dana ostala bez voljenih prijateljica

TUŽNA ISPOVEST DEVOJKE IZ ZRENJANINA: Monstrumi su mi ubili dve drugarice!

Crna Hronika -

Prvo je Milan Cimeša ubio Sabinu Vidu u Banatskom Dvoru, a zatim je krvnik Siniša Zlatić u Žitištu streljao iz „kalašnjikova“ Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva

BEOGRAD - Katarina Melegi (18) iz Zrenjanina kobne noći bila nije u kafiću „Makijato“, kad je Siniša Zlatić uleteo i pucao u nedužne ljude i ubio petoro, a ranio njih 20, ali je to veče izgubila jednu od najboljih drugarica, Jovanu Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva. Da nesreća ne ide sama, govori i to da je Katarina samo deset dana pre tog zločina izgubila još jednu drugaricu, takođe žrtvu nasilja nad ženama, trudnicu Sabinu Vidu (18) iz Banatskog Dvora.Ubio nerođeno detePodsetimo, Sabinu je 22. juna brutalno ubio bivši dečko Milan Cimeša (24), a zatim izvršio samoubistvo bacivši se pod auto. On je saznao da je Sabina posle raskida otišla kod drugarice, pa je došao po nju i odveo na most, gde ju je izbo više od 25 puta. Da tuga bude još veća, mlada Sabina je bila u trećem mesecu trudnoće, ali „budući otac“ izgleda za to nije mnogo mario. Kako smo tada saznali, njih dvoje je trebalo da se uzmu u septembru ove godine, ali pošto je Milan u međuvremenu počeo da maltretira Sabinu, tačnije posle šamara koje je trudna devojka dobila od njega rešila je da ga napusti. Očigledno je da Cimeša nije bio svestan svojih postupaka, te je, smatrajući devojku svojim vlasništvom i nečim na šta „ima pravo“, rešio da joj oduzme život.

Krvnik I... Milan je Sabinu izbo više od 25 puta nasmrt zbog ljubomore
Krvnik I... Milan je Sabinu izbo više od 25 puta nasmrt zbog ljubomore

Počivaj u miru!

Kada je Sabina preminula, Katarina se na svom Fejsbuk profilu oprostila od drugarice potresnom porukom i njihovom zajedničkom slikom „Počivaj u miru, drugarice moja“ i na dan sahrane „Danas smo zauvek ispratili našu dragu Sabinu“.Taman kad se stišala situacija i strasti se smirile, desio se novi zločin u istom mestu. Zbog Siniše Zlatića, koji je takođe smatrao da je bivša žena Dijana Zlatić (30) nešto na šta ima pravo, stradala je ne samo nesrećna žena nego i još četvoro nevinih ljudi. Među njima je i Jovana Popović, drugarica Katarine Melegi.
Krvnik II... Jovanu je ubio Siniša Zlatić
Krvnik II... Jovanu je ubio Siniša Zlatić

Tad je Katarina Melegi ponovo objavila na Fejsbuku poruku, koja je dirnula mnoge:„U roku od 10 dana ubijene su mi dve drugarice. Jovana moja draga, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju!“, status je Katarine posvećen tragično nastradaloj drugarici, u kojoj dalje stoji:„Živimo u zemlji u kojoj je lakše doći do puške nego do lekova i gde je ljudima lakše ubiti nego oprostiti, gde su žene topovsko meso, vreća za boks. U zemlji u kojoj deca umiru od gladi... U zemlji u kojoj dete nema ime nego je šifra, u zemlji u kojoj su radnici robovi i uskoro će se raditi za tanjir pirinča. Ma u kakvoj to zemlji živimo i nemo posmatramo?“POVREĐENI U MASAKRU SE OPORAVLJAJU

Luka Kolak (21), Ravni Topolovac

POLOŽIO ISPITE POSLE RANJAVANJALuka Kolak (21) u pucnjavi u kafiću „Makijato“ upucan je u lakat i operisan. Ovaj hrabri mladić javio je roditeljima da je u bolnici, ali nije hteo da ih brine, pa je rekao da je otišao s drugom.- Sin mi je, hvala bogu, dobro, pušten je kući. Kobne večeri mi je rekao da mu nije ništa, a bio je na operacionom stolu. Tek su mi drugi ljudi javili da je on povređen - kaže Milan Kolak, Lukin tata.Luka je skupio snagu da nam ispriča šta se dogodilo te večeri u kafiću u Žitištu.- U prvom trenutku sam pomislio da je reč o petardama, a onda sam čuo ljude kako vrište - objašnjava Kolak.Kako kaže, dok se spuštao ka podu, osetio je da ga je nešto udarilo u lakat.- Pomislio sam da me je zakačila petarda. Video sam ljude kako leže i mnogo krvi. Osetio sam strašnu toplotu u laktu, a kad sam pogledao, ruka mi je bila oblivena krvlju. Odvezli su me u bolnicu gde sam operisan - priseća se Luka.On ističe da je sada dobro.- Neću zaboraviti tu noć. Nakon pucnjave sam imao ispite koje sam uspešno položio - kaže Luka.

Stela Damjan, (22), Torak

METAK JE OKRZNUOStela Damjan, koja je bila s drugaricama u kafiću „Makijato“, za samo nekoliko centimetara izbegla je smrt. Na svu sreću, njoj je u krvavom piru povređeno uvo. Kako Kurir saznaje od porodice Damjan, Stela se sada oporavlja i dobro je.- Sva sreća pa ju je metak samo okrznuo, prošao joj pored uveta i ima samo ranu. Nije ništa strašno, prekjuče je puštena kući - kaže baka Stele Damjan.

Aleksandar Đukić (24) i Saša Stanarević, Ravni Topolovac

RANJENI UJAK I SESTRIĆRođaka Aleksandra Đukića (24) rekla nam je da je Aca dobro i da se oporavlja.- Nalazi se u bolnici u Novom Sadu, oporavak će verovatno malo duže trajati, ali najbitnije je da je živ i zdrav. Pogođen je u butinu, ali se oporavlja. Osim Đukića, povređen je i njegov ujak Saša Stanarević.Rođaci Saše Stanarevića nisu želeli da pričaju o nesrećnom događaju, samo su rekli da se Saša oporavlja.- Saša je van životne opasnosti i biće dobro, svi se nadamo najboljem - kratko je rekla rođaka.Kako Kurir nezvanično saznaje, Stanarević je pogođen u kičmu i ovih dana bi trebalo da bude operisan.

Daiana Bure (22), Torak

SESTRA POVREĐENA, BRAT IZBEGAO ZLOČINDaiana Bure nalazi se u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde se oporavlja od povreda grudnog koša.- Daiana i ja smo bili na proslavi rođendana kod našeg druga. Odlučio sam da ostanem na rođendanu, a ona je otišla s drugaricama i drugovima u kafić - kaže njen brat Darius Bure.On navodi da svakodnevno obilazi sestru i da je njeno stanje sada bolje, ali da izbegava razgovor o Žitištu.- Daiana razgovara s nama, ali o događajima iz te noći nije pričala. Ne smemo ni da je pitamo šta se dogodilo - priča Darius i dodaje da su Daianine drugarice lakše povređene u pucnjavi.

Vojislav Stan (22), Torak

I RANJEN PRUŽAO POMOĆ DRUGARIMAVojislav Stan iz Toraka izašao je u provod s društvom i ne sluteći šta će im se desiti. Oni su uživali u svirci, pevali i kačili slike na društvene mreže, gde se videlo da su svi lepo raspoloženi i srećni. Međutim, sreća je kratko trajala, pa je Vojislav ostao povređen u ovoj pucnjavi. Nažalost, povređeni su mu i prijatelji, a izgubio je i drugaricu Jovanu Popović.- Pogođen sam u nogu, tačnije metak mi je prošao kroz zadnjicu i izašao na prednju stranu, ali srećom sam dobro. Nadam se da ću uskoro kući, a ovde, na sreću ili nesreću, imam prijatelje koji su takođe povređeni, pa zajedno delimo muke - priča Vojislav.U posetu mu dolaze prijatelji, ali i deda, koji mu svaki dan donosi hranu jer baka, nažalost, ne može mnogo da se kreće.- Šta da vam kažem, mi smo ga odgajili, on nema majku. Nije mi bilo dobro kad sam čula šta se dogodilo. Evo, deka mu je sad otišao u posetu, ja ne mogu ni da stojim. Deka mu odnese malo hrane, čist veš. Sreća pa metak nije stigao do kolena. Još šest-sedam dana će biti u bolnici. Malo ga je bolelo kad su mu čistili ranu, ali sad je dobro - kaže Vojislavljeva baka.Vojislav kaže da je bio svestan i da je pribrano odreagovao kad ga je pogodio metak, te je odmah pokušao da pruži pomoć drugima.

OSTALI POVREĐENI- Rade Dangubić (27)- Jovana Vojnović- Đorđe Rajić- Sandra Rajanović- Saša Stanarević- Sima Gereu- Bojana Ćorilić- Aleksandra Savić- Aleksandra Stojanović- Milana Bečejac- Milorad Railić- Milica Jovanović- Adrian Baloš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track