OBDARENI MANEKEN VOĐA DILERA U ŠPANIJI: Uhapšen u akciji naše i španske policije

Srpska policija pomogla špancima

OBDARENI MANEKEN VOĐA DILERA U ŠPANIJI: Uhapšen u akciji naše i španske policije

Crna Hronika -

Dika Radivojević je ponos muškog dela srpske nacije kada su ljubavni kvaliteti u pitanju, kaže manekenka Dara Rolincova

BARSELONA - Službenici brigade za borbu protiv organizovanog kriminala Nacionalne policije Španije, u saradnji sa srpskim kolegama, u stanu u Barseloni otkrili su još jednu laboratoriju za uzgoj marihuane i zaplenili 1.500 sadnica. U ovoj akciji uhapšeni su Srbin i Španac, kojima su šefovi poznati dileri Srđan Stojanović i Dragan Radivojević, maneken poznat kao Obdareni Lav.Neophodne informacije u ovom slučaju pružila je novosadska kriminalistička policija. Inače, ovo je nastavak akcije koja je sprovedena u martu ove godine.- Policija je u Kataloniji i Andaluziji otkrila bandu srpskih kriminalaca koji su u sprezi sa još nekim sunarodnicima uzgajali marihuanu u luksuznim vilama - preneli su španski mediji.ZavodnikOperacija je tada sprovedena u saradnji sa Češkom i uhapšeno je 25 osoba, od kojih se 19 nalazilo u Španiji, a šest u Češkoj, gde su takođe pretresane kuće.Na teritoriji Barselone i Valensije otkriveno je šest laboratorija, a u Španiji je uhapšen i vođa organizovane kriminalne grupe Srđan Stojanović Srki (41) iz Novog Sada, kao i njegov više poznatiji sugrađanin i desna ruka u ovim poslovima Dragan Radivojević (46), zvani Kiki, Maneken ili Lav.- Tokom ove akcije oduzete su 2.524 sadnice marihuane. Istragom je utvrđeno da su se kriminalci stacionirali u slabo naseljenim područjima u kojima je kupovna moć veoma visoka, kao i da su imali ogromne plantaže marihuane, kojom su finansirali druge kriminalne aktivnosti - navodilo se u medijima.

Dragan Radivojević Lav hapšen je u Češkoj 2006. godine, a poznat je po pljačkanju vile najpopularnijeg češkog pevača Karela Gota i bivšeg predsednika Vaclava Klausa. Iz vila koje su orobili odnet je plen vredan skoro milion evra. Ulaznica u vilu češkog superstara bila mu je Dara Rolincova, koja ga je i promovisala kao „obdarenog“ i „ponos muškog dela srpske nacije kada su ljubavni kvaliteti u pitanju“, ali ga se ona nakon skandala odrekla. Lav je u to vreme već bio u vezi sa češkom misicom Katerinom Prusovom.Radivojević je pre karijere provalnika i uzgajivača droge bio glumac, pa se na njegovom IMDB profilu može videti da je glumio u filmovima „Harisonovo cveće“, mini-seriji „Deca dine“, kao i u domaćem filmu „Crna mačka, beli mačor“. Dobio je manju ulogu i u filmu „Početak kraja“. Bio je partner i dubler Brusa Vilisa.Banda opasnihInformacije o ovoj bandi su i tada dobijene od srpskih vlasti. Tada je saopšteno da se grupa bavi pljačkama, iznudama i trgovinom droge u Novom Sadu. U pokrajini Gerona otkriven je jedan od glavnih vođa bande, koji je tražen u nekoliko evropskih zemalja, kao i u Srbiji zbog ubistva, trgovine narkoticima, nanošenja povreda i ilegalnog posedovanja oružja.Kriminalci su u Španiji uspostavili kontakt sa drugim Srbima koji su se takođe bavili uzgojem marihuane u vilama koje se nalaze u Ljoret de Maru, Blanesu i Torderu. Usevi su se nalazili u slabo naseljenim oblastima i utvrđeno je da su krali struju da bi obezbedili komplekse instalacije za prehranu marihuane.

Akcije i u BeograduDOLIJALI I DOMAĆI DILERIPetorica muškaraca uhapšena su juče na teritoriji Beograda u četiri odvojene akcije policije zbog proizvodnje i prodaje droge.U prvoj akciji, pretresom stana na Voždovcu, kod dvojice sedamnaestogodišnjaka pronađeno je 192,75 grama heroina i13,42 grama marihuane. Dve akcije odigrale su se u naselju Beli potok, gde je kod I. V. u dvorištu kuće pronađeno 115 stabiljki marihuane.Na Voždovcu, u dvorištu kuće R. S. pronađeni su 42 grama heroina, smesa za uvećanje mase heroina, 200 grama marihuane.

J. I. - J. C. S. - S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track