KAD VATRA ODNESE SVE: Samohrana majka troje dece iz Ivanjice u trenu ostala bez krova nad glavom
Foto: Dragana Udovičić ILUSTRACIJA

Po ko zna koji put u životu kreću od nule

KAD VATRA ODNESE SVE: Samohrana majka troje dece iz Ivanjice u trenu ostala bez krova nad glavom

Crna Hronika -

Za dvadeset minuta, porodica Novaković iz Ivanjice ostala je bez krova nad glavom. Sve ono što je Milka Novaković, samohrana majka trojice dečaka, godinama stvarala, mučila se, gladovala i radila po 20 sati dnevno, požar je progutao u jednom dahu.

Očajna, u suzama, na zgarištu sa svojom decom, Milka pokušava da smogne snage i po ko zna koji put u životu krene od nule.

- Prespavali smo kod komšija. Nadam se da će nam neko pomoći, ima još dobrih ljudi na ovom svetu. Gore mi je sad nego pre deset godina, kada sam se s troje male dece i samo jednom putnom torbom vratila iz Požarevca. Mučila sam se, radila gde god je bilo posla, uspeli smo da kupimo ovu kućicu i da skromno živimo. Ali ovo što nam se dogodilo potpuno me je dotuklo - priča Milka dok grca u suzama.

Uzrok požara verovatno su loše električne instalacije. Kada je vatra buknula, u kući je bio najstariji sin Zoran s devojkom.

- Slušali smo muziku i ja sam prvo pomislio da je to nekakav zvuk iz pesme, bio je neprirodan pa sam pauzirao muziku i čuo to pucketanje u kupatilu. Sve se odigralo u par minuta. Vatrogasci su stigli brzo, ali nije bilo spasa - priča on. Njegova majka kaže da su kao porodica već prošli kroz pakao i pita se kako ponovo da krenu od nule?

(Blic/B.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track