POGIBIJA DVOJICE SRBA U SLOVENIJI: Pokušao sam da ispravim volan, ali bilo je kasno
Foto: Privatna Arhiva

Ispovest preživelog suvozača

POGIBIJA DVOJICE SRBA U SLOVENIJI: Pokušao sam da ispravim volan, ali bilo je kasno

Crna Hronika -

Poginuli su Zoran Baljak (21) iz Valjeva i vozač Damjan Marjanović (20). Golman Ljubomir Moravac (19) teško je povređen i lekari su morali da mu amputiraju ruku i nogu.

Žiga Lipušček (19), fudbaler iz Slovenije koji je preživeo stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula njegova dva druga iz tima, rekao je da je kao suvozač pokušao da ispravi volan, ali da nije uspeo da izbegne udarac u semafor.Poginuli su Zoran Baljak (21) iz Valjeva i vozač Damjan Marjanović (20). Golman Ljubomir Moravac (19) teško je povređen i lekari su morali da mu amputiraju ruku i nogu, a kako saznajemo, on je i dalje u kritičnom stanju i lekari se bore za njegov život.

- Damjan je vozio, a ja sam sedeo pored njega na mestu suvozača. Na uključenju za auto-put pogledao sam levo i desno i sve je bilo prohodno. U jednom trenutku Damjan je izgubio kontrolu nad automobilom i krenuo na levu stranu, a onda je naglo okrenuo volan ka desnoj strani puta. Mnogo sam se uplašio, kroz glavu mi je prolazilo svašta u tom trenutku jer je sudar bio neizbežan - priča Žiga.On objašnjava da je pokušao da pomogne drugu kako bi uspostavili kontrolu nad vozilom.- Uhvatio sam volan kako bih usmerio auto na drugu stranu i instinktivno nogom krenuo ka kočnicama, pokušavajući da zakočim. Udarili smo pri velikoj brzini u semafor. Bilo je jezivo - ispričao je Lipušček.Nesreća se dogodila u utorak u podne, kad su se fudbaleri vraćali s treninga u Rogozu. Policija Maribora još uvek nije utvrdila kojom brzinom se kretao automobil, ali pretpostavljaju da je velika pošto je trag kočenja automobila 71 metar.- Uzrok nesreće još uvek nije poznat i ne možemo mnogo da kažemo - kazao je Branko Pivljaković iz policije u Mariboru.J. C. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track